parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
HP premiaza elevii care propun solutii pentru o lume mai buna
Adaugat la data de: 2013-03-28 14:10:33 | JA Romania
·Elevi şi profesori coordonatori din toată ţara concurează pentru premiile Social Innovation Relay: calificarea la finala globală şi câte un laptop HP pentru fiecare câştigător
·Elevii au şansa de a-şi dezvolta cunoştinţele în domeniul inovării sociale, precum şi competenţele antreprenoriale şi TIC
·Prin participarea la această competiţie interactivă, tinerii vor afla cum pot aduce o schimbare pozitivă în comunitatea lor
 
Programul educaţional Social Innovation Relay (SIR) este cea mai mare iniţiativă globală care oferă elevilor de liceu şansa de a-şi exersa creativitatea şi abilităţile antreprenoriale pentru a găsi soluţii pentru probleme sociale şi de mediu din comunitatea lor şi chiar globale. În plus, elevii lucrează în echipă şi iau decizii, învăţând şi să folosească tehnologii de comunicare la care nu au acces în viaţa de zi cu zi sau în şcoală.
 
În cadrul competiţiei SIR, elevii formulează o soluţie pentru rezolvarea unei probleme identificate de ei într-unul din domeniile educaţie, sănătate, incluziune socială, dezvoltarea nivelului de trai sau sustenabilitate. Soluţia poate fi înscrisă pe www.sir.ja-ye.org până pe 5 aprilie 2013, după ce candidaţii au parcurs, din contul echipei, un scurt test pentru obţinerea Certificatului de cunoştinţe în domeniul inovării sociale. Obţinerea Certificatului este de asemenea deschisă tuturor elevilor de liceu, inclusiv individual, fără obligaţia de a participa la competiţie.
 
Cele mai bune 20 de propuneri vor intra în semifinală şi vor primi sfaturi din partea unor mentori voluntari din cadrul HP România, iar echipa care va câştiga finala naţională a competiţiei va fi premiată în cadrul Galei Business Hall of Fame de la Ateneul Român. Elevii şi profesorul coordonator vor primi câte un laptop HP şi vor reprezenta România la finala globală a competiţiei, care va implica participanţi din 20 de ţări.
 
HP susţine programul Social Innovation Relay pentru a obţine un impact mai mare pentru bunăstarea socială, contribuind nu doar prin donaţii financiare şi de echipamente, ci şi prin intermediul vastei sale experienţe tehnologice şi prin mobilizarea angajaţilor săi, care participă în calitate de mentori şi voluntari.
 
“Platon spunea: «Nevoia este părintele inovației.» Colaborarea cu Junior Achievement în proiectul Social Innovation Relay a fost o provocare foarte plăcută de a reflecta, de a căuta mijloace interesante de a comunica mesajul în limbajul adolescenților, încercând să le încurajăm creativitatea, să îi motivăm să vină cu idei și să se implice în concursul SIR 2013.
Răspunsurile entuziaste din partea liceenilor participanți, ideile originale, ecourile ulterioare din partea profesorilor, şi dorința lor de a da înapoi ceva comunității mă fac să cred că lumea din jur poate fi mai luminoasă dacă ne luăm câteva momente să conștientizăm nevoile celor din jur şi dăm frâu liber creativității.” – Claudia Săndulache, Knowledge Management Consultant, HP GeBoc România
 
“Social Innovation Relay este unul dintre cele mai interesante şi captivante programe sociale şi educaţionale din care am făcut parte. Faptul că am avut posibilitatea să aduc la cunoştinţa elevilor din diferite clase de liceu situaţii de inovare socială care au schimbat viaţa unora dintre cei mai săraci oameni ai planetei şi că s-a putut realiza o conexiune vizuală şi auditivă cu zeci de licee şi sute de elevi de pe întreg teritoriul României reprezintă o mare realizare atât din punct de vedere social şi informaţional, cât şi tehnologic.”, a declarat Robert Constantin, PC Category Manager HP PPS România, după organizarea studiilor de caz care au introdus elevii în lumea inovaţiilor sociale.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.