parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Innovation Day: Peste 100 de liceeni si studenti au participat la cea mai mare competitie de antreprenoriat pentru tineri
Adaugat la data de: 2015-06-09 09:48:14 | R.P.
 
 
Peste 100 de liceeni și studenți din București și din țară au participat la finala celei mai mari competiții de antreprenoriat dedicată tinerilor din România – ”Compania anului 2015”, organizată de Junior Achievement (JA) România.

Tinerii au concurat cu 40 de start-up-uri din diverse domenii de activitate, propunând soluții medicale inovatoare, produse culturale, întreprinderi sociale, aplicații pentru smartphone și soft-uri educaționale, servicii pentru persoanele cu dizabilități, invenții hi-tech.

Echipele formate din tineri antreprenori și-au prezentat la standuri produsele sau serviciile propuse și au apoi patru minute la dispozitie pentru a convinge publicul și un juriu format din manageri și anterprenori de succes ca ideile lor sunt viabile.

Participanții la maratonul inovației au fost selectați dintr-un număr de peste 400 de elevi și studenți din 25 de orașe ce au participat la incubatorul de afaceri BizzFactory, în care au avut oportunitatea să fie mentorați de profesioniști din business și să învețe cum să pregătească lansarea afacerii, cum să-și perfecționeze produsul sau serviciul, cum să facă planificări financiare și să atragă resurse și investitori.

Finaliștii competiției vor primi finanțări de peste 20.000 de euro pentru a-și dezvolta afacerile și vor reprezenta România la finala europeană a competiției de la Berlin (elevi) și Lisabona (studenți).
Anul acesta propunem colaborarea între două programe de antreprenoriat care se desfășoară de ani buni în licee, uneori cu aceiași profesori și elevi: firma de exercițiu și compania pilot JA. ‎Încercăm să aducem simularea din firma de exercițiu în viața reală, cu riscurile și uneori eșecurile unui start-up. Experiența de o lună de incubare a peste 100 de companii pilot arată că suntem pe calea cea bună, dar încă departe de succesul programului in țările dezvoltate. Sunt convinsă că pentru tineri vor fi atractive nu numai participările la competițiile europene, dar și experiența și finanțările oferite ca premiu și investițiile potențiale”, a spus Ștefania Popp, CEO JA România.
În cadrul Innovation Day a avut loc loc o suită de evenimente dedicate antreprenoriatului și orientării în carieră, la care au participat peste 300 de tineri din mai multe județe ale țării. Evenimentul a reunit:

Finala pentru România a competiției Compania anului 2015 - Peste 100 de liceeni și studenți au concurat cu 40 de start-up-uri ce vor crea locuri de muncă pentru ei și prietenii lor. Câștigătorii au fost premiați miercuri, 27 mai 2015, pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei Investește în Educație! – Business Hall of Fame.

Job Shadow Day - Peste 100 de liceeni au fost instruiți și repartizați la 20 de companii și instituții publice, unde și-au petrecut restul zilei pentru a descoperi ce opțiuni de carieră au în domeniul care îi pasionează.

Innovation Camp: Peste 60 de liceeni au fost provocați să găsească soluții pentru  reducerea abandonului școlar din comunitățile rurale utilizând tehnologia în educație.

Innovation Day este unul dintre cele cinci evenimente ale proiectului De la Firma de Exercițiu la Firma Reală. Prin antreprenoriat aduci valoare și locuri de muncă în comunitatea ta, implementat de Junior Achievement România și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.