parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Innovaton Day: Peste 200 de elevi de liceu au castigat finantari pentru a-si dezvolta companiile-pilot
Adaugat la data de: 2015-10-27 13:28:48 | R.P.

Peste 200 de elevi de liceu, cadre didactice și antreprenori din județele Vâlcea și Olt și din București au participat la finalul săptămânii trecute la Innovation Day, un eveniment dedicat antreprenoriatului pentru tineri, organizat la Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea.

Innovation Day a cuprins un târg de companii-pilot și firme de exercițiu înființate de tinerii antreprenori, prezentări de planuri de business, un concurs de idei antreprenoriale cu o temă dată și un curs adresat cadrelor didactice.

17 echipe de liceeni și-au prezentat la standuri produsele și serviciile, promovându-și companiile-pilot înființate, pornind de la idei cât mai diverse, de la servicii de turism, transport, comerț alimentar și de produse naturiste, la restaurante și aplicații pentru smartphone.  În cadrul târgului de companii-pilot și firme de exercițiu, tinerii au avut ocazia să susțină prima prezentare business din cariera lor și să câștige finanțări pentru dezvoltarea afacerilor lor, în valoare totală de 20.400 de lei. De asemenea, peste 60 de liceeni au participat la Innovation Camp, o competiție de idei de business în care au fost provocați să conceapă idei viabile de afaceri care să creeze locuri de muncă într-o localitate din România.
Anterior târgului, în cadrul evenimentului s-a desfășurat și trainingul pe tema ”Metode learning by doing în educația antreprenorială” la care au participat 32 de cadre didactice.

Evenimentul le-a oferit tinerilor șansa să învețe learning by doing cum se pun bazele unui business, să își exerseze spiritul de inițiativă și creativitatea, să lucreze în echipă cu colegii lor, să primească consultanță de la profesioniști din mediul de business și să capete încredere în forțele și ideile lor. 

Innovation Day este unul dintre cele cinci evenimente de acest tip, derulate în proiectul ”De la Firma de Exercițiu la Firma Reală. Prin antreprenoriat aduci valoare și locuri de muncă în comunitatea ta”, ce își propune corelarea sistemului firmelor de exercițiu cu cerințele de business ale pieței prin activități concrete, tip ”learning by doing” și prin dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale tinerilor.

În cadrul proiectului, 700 de liceeni din regiunile București-Ilfov și Oltenia vor beneficia de servicii specializate de orientare și consiliere profesională și vor participa la testarea internațională de competențe antreprenoriale Entrepreneurial Skill Pass, în urma căreia pot obține o certificare recunoscută în 26 de state și susținută de companii de top, instituții de învățământ superior, organizații internaționale și de Uniunea Europeană.

Pe parcursul celor zece luni de proiect, elevii vor dobândi abilități care să-i ajute să-și câștige independența financiară după finalizarea unui ciclu de învățământ prin adaptarea la cerințele primului loc de muncă sau prin dezvoltarea de firme care să creeze locuri de muncă și valoare adăugată în comunitățile lor.

Proiectul este implementat în perioada martie-decembrie 2015 de organizația Junior Achievement, în parteneriat cu Liceul Constantin Brâncoveanu (Horezu), Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu (București), Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” (București), Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza (București) și Colegiul Economic Petre S. Aurelian (Slatina) și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.