parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Intre 24 si 26 mai a avut loc Global Enterprise Project (GEP) European Challenge la Torino, in Italia
Adaugat la data de: 2013-05-28 18:06:35 | jaromania
În cadrul unei zile intense de lucru în echipe multinaționale, peste 60 de liceeni din 12 țări europene, inclusiv România, au lucrat împreună pentru a găsi soluții inovatoare și viabile în educație. România a fost reprezentată de trei eleve de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Colegiul Naţional Ion Creangă, respectiv Liceul Internațional de Informatică din București.

Într-un parteneriat care implică 18 dintre industriile europene principale, elevii au fost susţinuţi de antrenori de afaceri şi mentori MBA de la Collège des Ingénieurs (CDI) în pregătirea planurilor de afaceri pentru a fi prezentate în faţa unui juriu condus John Elkann, Preşedinte Fiat.

O echipă de studenţi din Portugalia, Suedia, Italia, Spania şi Germania a primit premiul european pentru platforma software inovatoare numită WeThink care permite elevilor accesul la toate resursele educaţionale şi oferă o clasă virtuală unde se pot întâlni elevii şi profesorii din țări diferite.

Educaţia şi afacerile trebuie să creeze noi parteneriate precum Global Enterprise Project pentru a asigura faptul că tinerii de astăzi dezvoltă aptitudinile necesare pentru un job. Educaţia antreprenorială este esenţială pentru a ajuta studenţii să ia o atitudine întreprinzătoare privind alegerea studiilor, a carierei,a educaţiei şi a pregătirii ulterioare şi a vieţii lor.” declaraţie dată de Carlo Bozotti, Preşedinte şi CEO STMicroelectronics şi Preşedinte ERT Societal Changes Working Group.    

Masa Rotundă de Industriaşi a Europei (ERT) şi Junior Achievement-Young Enterprise Europa sunt parteneri în acest proiect pentru a promova în rândul tinerilor înțelegerea importanței antreprenoriatului, a lucrului in mediul internaţional de afaceri de astăzi şi a abilităţilor necesare pentru a reuşi în tranziţia de la educaţie la muncă. Pe timpul celor 3 ani de iniţiativă, 16.000 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani vor avea oportunitatea să îşi încerce mâna în întreprindere, să înveţe să aibă abilităţi antreprenoriale valoroase şi să îşi aplice cunoştinţele în noi moduri.

Experinţa GEP Challenge m-a ajutat să aflu mai multe despre lumea afacerilor şi importanţa lucrului în echipă. Consider că GEP Challenge m-a învăţat să trec peste diferenţele culturale dintre oameni aparţinând unor ţări diferite.” - Valentina Giambaşu,  elevă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Bucureşti

“Consider că a fost o experienţă unică ce poate contribui la dezvoltarea atât personală, cât şi profesională a unui adolescent. Având în vedere scurta durată de timp a proiectului, pot spune că timpul a fost eficientizat la maxim datorită echipei organizatoare şi a temei alese. De asemenea, câteva îmbunătăţiri în ceea ce priveşte distribuirea pe echipe pot fi oricând binevenite. Per total, sperăm că ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor şi de asemenea ne propunem viitoare colaborări în cadrul proiectelor internaţionale desfăşurate în cadrul JA ”- Maria Piţigoi, elevă Liceul Internațional de Informatică, București

Album foto: pagina Facebook JA-YE Europe


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.