parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Invatatorii si profesorii Junior Achievement se pregatesc cu tehnologie de business pentru ore "altfel"
Adaugat la data de: 2012-02-15 00:00:00 | JA Romania
Bucuresti, 15 februarie -  Ieri, 85 de invatatori din 36 de localitati si orase* au participat la prima sesiune de training online live, oferita in direct de Junior Achievement Romania (JA). Tehnologia, o platforma de web conferencing folosita pana acum doar in business, a permis conectarea cu costuri reduse a cadrelor didactice din 24 de judete, inclusiv din mediul rural, pastrand in acelasi timp caracterul interactiv necesar pregatirii participantilor.
 
Junior Achievement foloseste pentru prima data in pregatirea cadrelor didactice aceasta tehnologie utilizata inclusiv de universitati ca Harvard Business School, avantajele solutiei fiind atat eficienta crescuta a costurilor, cat si accesul facil la traininguri live inclusiv pentru invatatori si profesori din mediul rural.
 
Trainingul a oferit invatatorilor informatii pentru implementarea modulelor JA la clasa, pachete educationale care pregatesc elevii pentru succes in economia de piata prin activitati learning by doing desfasurate in peste 950 de institutii din Romania in anul scolar 2011-2012.  Cei 85 de invatatori participanti au primit explicatii despre continutul programelor educationale JA pentru clasele I-IV (Noi insine, Familia mea, Comunitatea noastra, Orasul nostru, Economia tarii), despre ce presupune metodologia learning by doing si recomandari pentru colaborarea cu consultantul voluntar (profesionist sau antreprenor din comunitate care doreste sa investeasca in educatie prin participarea la o ora la clasa).
 
3.000 de cadre didactice vor beneficia de astfel de traininguri in cursul acestui an scolar, acestea continuand cu sesiuni dedicate tuturor celorlalte programe JA.
 
*85 de profesori din 36 de localitati si orase (24 de judete): Baltareti, Beclean, Bobohalma, Botosani, Brasov, Bucuresti, Caiuti, Campulung, Caracal, Certeju de Sus, Chisineu-Cris, Constanta, Craiova, Cugir, Deva, Dofteana, Dragasani, Iasi, Întorsura Buzaului, Lugoj, Matesti, Medgidia, Nicolae Balcescu, Oradea, Piatra-Neamt, Ploiesti, Ramnicu Sarat, Roman, Sacele, Slatina, Suceava, Sura Mare, Targu Mures, Tecuci, Tinca, Valea Popii.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.