parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
JUNIOR ACHIEVEMENT ROMANIA CASTIGA PREMIUL INTERNATIONAL METLIFE FOUNDATION PENTRU INOVATIE
Adaugat la data de: 2012-07-31 00:00:00 | Lucian Gramescu

Junior Achievement România (JA Romania) a câştigat în 2012 unul dintre premiile „MetLife Foundation Entrepreneurial Award”, în valoare de 25.000 de dolari, premiul fiind acordat pentru dezvoltarea şi  implementarea unei inovaţii menite să inspire tânăra generaţie în demersul antreprenorial.
Iniţiativa premiată, campania “Investeşte în educaţie!”, a fost una dintre cele opt care au primit această distincţie la cea mai recentă ediţie a Junior Achievement USA National Leadership Conference desfăşurată în Grand Rapids, Michigan. Premiul este acordat anual, trei dintre premii fiind destinate organizaţiilor JA din afara SUA. Junior Achievement şi MetLife Foundation lucrează în parteneriat de peste 10 ani, în cadrul programului care premiază inovaţia şi antreprenoriatul la nivel local, premiul reprezentând un mod de a susţine cu resurse abordările inovatoare în educaţie.

Iniţiativa premiată, „Investeşte în educaţie!”, a urmărit implicarea comunităţii de afaceri din România în creşterea calităţii educaţiei  antreprenoriale, economice, financiare şi de orientare în carieră în şcoli din toată ţara şi a oferit acces gratuit la materiale, training şi experienţe extinse de învăţare pentru peste 150.000 de elevi şi studenţi şi 2300 de cadre didactice. Pe lângă fondurile atrase pentru asigurarea gratuităţii accesului la aceste oportunităţi, campania a adus şi 2000 de consultanţi voluntari din mediul de afaceri în clase din 1000 de şcoli, contribuind cu 5000 de ore de voluntariat prin care tinerii au aflat cum funcţionează economia reală şi cum se pot pregăti pentru provocările ei.

„Programele JA au un rol vital în pregătirea tinerei generaţii pentru a reuşi în economia globală şi în viaţă”, susţine Dennis White, preşedinte şi CEO al MetLife Foundation. “Suntem încântaţi să ne alăturăm organizaţiei JA în a premia JA Romania pentru inovaţie şi antreprenoriat, susţinând atingerea obiectivelor în mod inteligent şi a impactului în rândul tinerei generaţii.”

„Suntem recunoscători MetLife Foundation pentru aprecierea caracterului inovator şi creativ al campaniei «Investeşte în educaţie!» şi pentru faptul că ne susţine în misiunea noastră, de a ne asigura că există o apropiere reală între ceea ce învaţă tinerii şi mediul de afaceri,” a spus Ştefania Popp, Director Executiv al Junior Achievement România. „Investiţiile MetLife Foundation în cadrul programelor Junior Achievement sunt o dovadă a angajamentului faţă de demersul JA de a susţine succesul în afaceri al tinerei generaţii.”

În cel de-al nouăzeci şi patrulea an de activitate, Junior Achievement continuă să ofere inovaţie, să inspire şi să pregătească tânăra generaţie pentru a reuşi în economia globală. Premiul pentru antreprenoriat acordat de MetLife Foundation este o modalitate semnificativă de a recunoaşte şi de a inspira inovaţia în cadrul JA prin finanţarea programelor curente de antreprenoriat.

Mai multe informaţii despreMetLife Foundation Entrepreneurial Awards Program aici.

Despre MetLife Foundation

MetLife Foundation a luat fiinţă în 1976, pentru a continua tradiţia îndelungată a companiei MetLife de contribuţie şi implicare în comunitate. Angajamentul Fundaţiei, de a construi un viitor sigur pentru fiecare persoană în parte şi pentru comunităţile de pretutindeni, este reflectat în efortul de a crea noi competenţe în rândul adulţilor, de a pregăti tânăra generaţie şi de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale comunităţilor. Până în prezent, MetLife a oferit granturi de peste 530 de milioane de dolari pentru organizaţiile nonprofit care desfăşoară activităţi cu impact pozitiv asupra comunităţii. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.metlife.org.

Compania de asigurări MetLife este prezentă în România prin Alico Asigurări.

logo metlife 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.