parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Junior Achievement si AXA Asigurari lanseaza un program educational despre riscul financiar
Adaugat la data de: 2012-04-02 00:00:00 | JA Romania
In  perioada 2 aprilie – 15 mai 2012, AXA Asigurari si Junior Achievement Romania introduc o noua initiativa de educare a elevilor in privința riscului financiar: “Asigura-ti succesul”.
Acest program face parte din initiațiva globala a Grupului AXA, in cadrul careia mai mult de 90 de voluntari AXA vor lucra cu elevi din Romania, Irlanda, Japonia, Filipine si Portugalia pentru a-i invata despre modalitațile prin care pot obține stabilitatea financiara si se pot proteja impotriva evenimentelor imprevizibile ale vietii.
 
“Suntem incantati sa fim parte a acestei initiative, dovada a angajamentului responsabil pentru educatia despre riscul financiar. In calitate de companie a carei activitate este aceea de a proteja oamenii pe termen lung, AXA are responsabilitatea de a-si folosi abilitatile si resursele pentru a construi o societate mai puternica si mai sigura. In parteneriat cu Junior Achievement, voluntarii AXA Hearts In Action vor avea un rol vital in a-i ajuta pe tineri sa infrunte viitoarele riscuri financiare” a declarat Violeta Ciurel, Presedinte si CEO al AXA Asigurari.
 
Programul Asigura-ti Succesul ajuta tinerii cu varste intre 12 si 18 ani sa inteleaga riscurile deciziilor financiare. Prin diferite activitati si instrumente interactive, prin discutii cu voluntarii AXA Hearts In Action, elevii vor invata cum sa alcatuiasca un buget, sa planifice si sa economiseasca si, totodata, cum sa anticipeze consecintele financiare ale riscurilor pe care le vor infrunta de-a lungul vietii. Pentru a-i ajuta sa ia viitoare astfel de decizii in mod informat, voluntarii AXA le vor explica elevilor avantajele de a-si proteja bunurile si ii vor ajuta sa ințeleaga conceptul de asigurare.
 
"Este o premiera: un program creat in Romania devine program international. El va fi implementat anul acesta in (Romania, Irlanda, Japonia, Filipine si Portugalia) datorita sustinerii financiare din partea companiei AXA. Este important faptul ca AXA  Romania vine in acest program nu numai cu sprijin financiar, ci si cu resurse umane pentru consultanta voluntara. Astfel tinerii vor invata mai repede si conectat la problemele vietii de dincolo de bancile scolii, despre concepte si instrumente atat de necesare in viata de zi cu zi" a explicat Stefania E. Popp, CEO Junior Achievement Romania.
 
Programul s-a lansat astazi, in prima zi din saptamana "Scoala Altfel", la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti printr-o activitate la clasa sustinuta de dna. Violeta Ciurel, presedinte si CEO al AXA Asigurari.
 
Programul Asigura-ti succesul combina experienta internationala in dezvoltarea programelor learning by doing cu pozitia puternica a Grupului AXA in managementul riscului. Scopul comun este sa ofere o experienta practica tinerilor si o pregatire mai buna pentru provocarile economiei moderne.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.