parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Junior Achievement si AXA Group extind programul educational Asigura-ti succesul in 6 tari noi
Adaugat la data de: 2013-04-15 14:41:59 | JA Romania
Astăzi, Junior Achievement România și AXA Asigurări lansează programul educațional Asigură-ţi succesul,  un program educaţional despre risc financiar lansat în 2012 în 5 țări, implicând peste 2.000 de elevi, 70 de profesori și 90 de consultanţi voluntari AXA Hearts In Action.
 
Asigură-ţi succesul se adresează tinerilor cu vârste între 12 și 18 ani și îi ajută să înţeleagă mai bine riscurile, să învețe despre modalităţi de a se pregăti pentru evenimente neașteptate ale vieții și de a asigura și proteja stabilitatea financiară.
 
În 2013, peste 4.000 de elevi de liceu din 10 de țări vor fi implicaţi în acest program. Prin intermediul unor activități practice derulate în școală, instrumente interactive și discuții facilitate de consultanții financiari voluntari AXA Hearts In Action, elevii vor lucra în echipe și vor învăța cum să alcătuiască un buget, cum să-şi planifice finanţele şi să economisească, precum şi cum să anticipeze consecințele financiare ale riscurilor cu care se vor confrunta de-a lungul vieţii. Programul se derulează pentru al doilea an consecutiv în România iar în acest an școlar peste 30 de consultanți voluntari ai AXA Asigurari vor participa la activitățile cu elevii, la clasă.
 
“Scopul AXA este acela de a proteja oamenii de-a lungul vieții lor și responsabilitatea noastră inerentă este aceea de a pregăti generațiile viitoare pentru a face față riscurilor într-o lume aflată într-un proces de schimbare rapidă. Suntem entuziasmaţi că voluntarii AXA au împărtășit din experiența lor elevilor şi au perceput această activitate în mod pozitiv", a declarat Clara Rodrigo, Head of Community Investment - AXA Group.
 
"Pe măsură ce noua generație se pregătește să intre într-o lume tot mai complexă și volatilă, este necesar să oferim elevilor instrumentele necesare pentru a înțelege mai bine lumea din jurul lor. Junior Achievement are bucuria de a continua colaborarea cu AXA și de a ajuta tinerii să înțeleagă riscurile financiare. Pentru al doilea an, programul Asigură-ţi succesul este o modalitate plăcută și practică pentru a învăța cum să previi riscurile.
Cu sprijinul consultanților voluntari AXA, îi susținem pe tineri să ia decizii financiare bune în viitor” a explicat Caroline Jenner, CEO al Junior Achievement-Young Enterprise Europe.
 
Despre programul educaţional Asigură-ţi succesul
Programul Asigură-ţi succesul este implementat de Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE Europe) în parteneriat cu Grupul AXA și își propune să educe tinerii privind gestionarea riscului. Proiectul implică organizarea de activități practice la clasă pentru tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani din zece țări: Irlanda, Japonia, Filipine, Portugalia, România, Polonia, Ungaria, Elveția, Spania și în două țări din Asia și Europa.
  
Despre AXA GROUP
AXA Group este lider mondial în asigurări şi managementul activelor, având 160.000 de angajaţi care deservesc 102 milioane de clienti în 57 de ţări. În 2012, veniturile (conform IFRS) s-au ridicat la 90.1 miliarde de euro, iar valoarea veniturilor din activitatea de baza a fost de 4,3 miliarde de euro. La 31 decembrie 2012, valoarea activelor gestionate de AXA era de 1,116 miliarde de euro.
AXA Group este inclus in cadrul indicilor internationali SRI, cum ar fi Indexul de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) si FTSE4GOOD.
 
Acesta este un membru fondator al Programului de Mediu al ONU, Iniţiativa Financiară (UNEP FI) şi Principiile pentru asigurare durabilă și un semnatar al Principiilor ONU pentru Investiții Responsabile.
 
In România Grupul AXA este prezent de la sfarsitul anului 2010, decis să redefinească standardele şi pe piaţa românească a asigurărilor. AXA Asigurări oferă clienţilor săi o gamă largă de produse de asigurări de viaţă, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, incluzând programe de asigurări cu protectie si componente de economisiresau pensie, precum si asigurări de sănătate individuale sau pentru companii. Angajamentul AXA Asigurări este acela de a schimba vorbele în fapte şi promisiunile în dovezi.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.