parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Junior Achievement si BRD pregatesc elevii de gimnaziu si liceu pentru o cariera de succes
Adaugat la data de: 2014-03-18 09:41:49 | JA Romania
Săptămâna trecută Junior Achievement România și BRD au dat startul programului de voluntariat în școală în cadrul proiectului Educația îți dă valoare!.

În perioada 10 martie - 4 aprilie, elevi de gimnaziu și liceu din toată țara (în special din clasele VII-X) vor participa la activități educaționale interactive, susținute de consultanți voluntari BRD și vor fi pregătiți pentru a face faţă provocărilor reale legate de educaţie şi carieră.

În deschiderea programului de voluntariat a fost organizat pe 11 martie webinarul Educația îți dă valoare!, la care a fost invitată Flavia Popa, Secretarul General al BRD. Sesiunea online a fost susținută prin intermediul unei platforme moderne de educație și comunicare și a reunit 59 de profesori și peste 1.100 de elevi din toată țara. Webinarul a îmbinat elemente informative privind abilitățile și competențele necesare pentru dezvoltarea unei cariere de succes, cu o componentă puternică de consultanță și de învățare din experiența unui reprezentant al echipei de management a BRD.

„Le-am transmis elevilor că trebuie să profite la maximum de timpul petrecut în şcoală pentru a acumula cunoştinţe, pentru a descoperi care le sunt înclinaţiile, domeniile de interes, pregătindu-se astfel pentru cariera viitoare. Le-am vorbit despre meseria mea şi parcursul meu profesional şi despre cum am făcut alegerile în carieră. Am primit foarte multe întrebări despre meseriile din bancă, despre cum ajungi să lucrezi într-o astfel de instituţie, despre abilităţile şi cunoștințele necesare. M-am bucurat că le-am stârnit interesul şi curiozitatea şi sper că au găsit interesantă discuţia noastră. Cu unii dintre ei ne vom revedea în vizite la bancă sau la clasă, pentru că mulți colegi înscrişi în program vor fi săptămânile viitoare voluntari în acest program şi vor interacționa cu copiii din toată ţara. Este un program util şi le mulțumesc atât partenerilor noștri, pentru că l-au conceput, dar şi profesorilor care îl implementează în fiecare zi la clasă. Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor care vor voluntaria în acest an pentru entuziasmul şi dorința lor de a transmite copiilor din experiența lor  profesională şi de viață.” a declarat Flavia Popa.

Proiectul Educația îți dă valoare! este derulat pentru al doilea an consecutiv de Junior Achievement România în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale și contribuie la prevenirea abandonului școlar la nivel național și la dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor.

În anul școlar 2012-2013, 128 de consultanţi BRD au contribuit şi susţinut iniţiativa de educare activă a peste 2.800 de elevi din 93 de instituţii de învăţământ.

Ediția de anul acesta a proiectului își propune să implice în activitățile la clasă și în webinar cel puțin 5.000 de elevi, care vor înțelege de ce este important să-și continue studiile și care este valoarea economică a educației pe termen lung. Astfel, consultanții voluntari le vor transmite elevilor ce înseamnă o meserie bine făcută ca atitudine în viaţa profesională şi cum să abordeze educaţia proprie pentru a se pregăti pentru viitor.

Proiectul include trei componente esențiale care îmbină elementele teoretice cu cele practice pentru a le demonstra tinerilor adevărata valoare a educației:
- programul la clasă Economia și succesul, prin care elevii  învaţă, cu ajutorul profesorilor, care sunt opţiunile lor de educaţie şi carieră pe baza abilităţilor, intereselor şi valorilor personale şi înţeleg legătura dintre educaţie şi succes;
- activități la clasă și webinar online – cu sprijinul consultanților voluntari BRD – pentru a demonstra tinerilor valoarea educației;
- competiția națională Educația îți dă valoare! prin care profesorii și echipe de elevi vor organiza în timpul Săptămânii Să Știi mai multe, să fii mai bun (7-11 aprilie) activități originale pentru a demonstra colegilor cu risc de abandon școlar importanța educației bine făcute.

Echipa de elevi care va derula activitatea cu cel mai mare impact la nivel local, în cadrul competiției, va fi premiată la Gala Romanian Business Hall of Fame®, care se va derula pe 28 mai, la Ateneul Român din București.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.