parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
L IT Tech - echipa care va reprezenta Romania la finala europeana Social Enterprise Competition
Adaugat la data de: 2013-05-27 15:14:49 | jaromania

Anul acesta, finala SEP în România a avut loc pe 23 mai, iar în urma prezentărilor online ale celor 12 echipe înscrise de la 10 licee din țară, juriul format din reprezentanți Intel România a stabilit echipa câștigătoare care va reprezenta România la finala europeană:

  • Locul 1: Echipa L IT Tech (Liceul Teoretic O. C. Tăslăuanu, Toplița, Harghita) - tinerii au creat un program medical care indică bolile pe care eşti predispus să le ai si practicile unei vieți mai sănătoase şi un produs sub forma unui card colector, care în contact cu sângele sau saliva indică prezența alcoolului in organism.
  • Locul 2: Echipa Animale vesele (Liceul Tehnologic Agricol M. Kogălniceanu, Miroslava, Iași)
  • Locul 3: Star of Hope (Liceul Pedagogic Vasile Lupu, Iași)

Finala competiției va avea loc online în luna iunie, când un juriu internațional va decide echipa câștigătoare a SEP 2013 dintre cele 11 țări participante: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Italia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, România, Rusia, Serbia și Spania.

Programul Social Enterprise (SEP) oferă liceenilor oportunitatea de a veni cu soluții creative și sustenabile care să rezolve probleme și nevoi reale ale comunității în care trăiesc. Pe parcursul unui an școlar, tinerii care urmează programul de antreprenoriat JA la școală creează și gestionează propria afacere socială, dezvoltându-și abilitățile antreprenoriale și responsabilitatea față de mediu și comunitatea în care trăiesc.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.