parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Mediul de afaceri confirma ca tinerii nu sunt echipati cu abilitati financiare cheie necesare pentru a incepe viata profesionala
Adaugat la data de: 2016-09-27 16:49:10 | CT
JA Europe și Visa Europe lansează un nou raport privind educația financiară care analizează diferența dintre capacitatea financiară a tinerilor și nevoile angajatorilor în ceea ce privește abilitățile și cunoștințele financiare.

Principalele constatări includ:
1. Tinerii nu cunosc planificarea financiară și nu au competențe bugetare, abilități financiare care lipsesc și sunt necesare pentru a intra în forța de muncă - fie ca antreprenor sau ca salariat.
2. Sistemele educaționale europene ar trebui să contribuie mai mult la dezvoltarea tinerilor cu abilitățile financiare potrivite.
3. O combinație de inițiative publice și private ar fi cel mai bun mod de a îmbunătăți cunoștințele financiare

JA Europe și Visa Europe au lansat un sondaj în luna martie 2016, în scopul de a explora nevoile angajatorilor în ceea ce privește abilitățile și cunoștințele financiare ale tinerilor care vor intra în forța de muncă. Studiul a fost realizat în colaborare cu Federația Bancară Europeană, Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și Universitatea de Economie și de Afaceri din Viena. Acesta combină un studiu paneuropean de 500 de membri ai comunității de afaceri pentru a identifica cererea de competențe financiare și 5 studii de caz naționale bazate pe bunele practici din Polonia, România, Spania, Marea Britanie și Turcia.
 
EE-HUB a creat un grup de lucru ad-hoc privind educația financiară pentru a furniza informații de specialitate cu privire la proiect și conduce discuții suplimentare în cadrul rețelei EE-HUB.
„Liderii de afaceri ar trebui să se implice mai mult în educația financiară. Acesta nu este doar o abilitate esențială care îi face pe oamenii tineri mai atractivi pentru angajatori, dar este de asemenea important să-i învețe cum să ia decizii financiare care vor îmbunătăți viața lor. Acest sondaj arată în mod clar că aceștia nu se pot baza doar pe școli pentru a oferi educație financiară, trebuie să intervină și să construiască acum parteneriate mai eficiente cu educatori”, spune Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

Principalele constatări arată că marea majoritate a respondenților au subliniat faptul că tinerii nu sunt deţin abilități financiare cheie de care au nevoie pentru a începe viața lor profesională. În plus, viitorii salariați și antreprenori sunt percepuți pentru a avea nevoie de un subset diferit de abilități financiare: „analiză și matematică” este cel mai important pentru salariați, fie că este vorba de „administrare a afacerilor și management” pentru tinerii antreprenori. Cu toate acestea, mulți sunt de acord că „planificarea financiară și bugetarea” sunt competențe esențiale pentru ambele.

Cum trebuie să fie transmisă educație financiară? Se pare că inițiativele publice și private sunt cel mai bun mod. În sectorul privat, deja 63% dintre respondenții care sunt implicați în educația financiară sunt implicați în activități de voluntariat ca salariaţi (pe care o consideră ca o oportunitate de câștig al ambelor părți). Reprezentanții mediului de afaceri iau în considerare, de asemenea, că sistemele lor naționale de educație trebuie să actualizeze propriul curriculum. În timp ce își arată interesul de a fi implicați mai mult, respondenții din mediul de afaceri menționează probleme cum ar fi constrângerile de timp și unele școli care nu au fost motivate să colaboreze.
 
Având în vedere faptul că reformele educaționale necesită timp, acest raport urmărește să îndemne implicarea mediului de afaceri. Europa nu își poate permite să aștepte și să lase tinerii absolvenți să piardă oportunități, tocmai din cauza lipsei de motivație atât din partea sectorului de educație căt și al celui de afaceri.
 
Astfel, cine ar trebui să predea aceste aptitudini? Școlile sunt considerate ca fiind actorul principal. Părinții ar trebui să se implice și ei mai mult. Organizațiile publice recunosc potențialul lor de a contribui, în special în ceea ce privește pregătirea tinerilor pentru a intra în forța de muncă în calitate de salariat. În cele din urmă, ONG-urile sunt percepute ca fiind cea mai bună legătură între mediul de afaceri și educație, realizând parteneriate eficiente și oferind oportunități de voluntariat ce sunt considerate ca fiind extrem de utile.
 
„Astăzi, tehnologia și inovația nu schimbă numai modul în care oamenii gândesc despre bani și își gestionează finanțele lor personale, ci, de asemenea, modul în care educația financiară trebuie să fie livrată. Acest ritm de schimbare face cu atât mai vital ca tinerii să aibă cunoștințe și abilități de gestionare a banilor. Ei au nevoie de aceste abilități atât pentru muncă cât și pentru succesul într-o lume digitală. Suntem mândri să ne alăturăm, împreună cu JA Europa pentru a sprijini această cercetare importantă. Sperăm ca acest raport să îmbunătățească înțelegerea lacunele existente din prezent. Acesta identifică o cerere puternică din partea mediului de afaceri pentru educație financiară în întreaga Europă", a spus Nicolas Huss, Visa Europe, CEO

Vezi Studiul complet Aici
Vezi Studile de caz Aici 
 
 

 

 

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.