parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Metropolitan Life si JA Romania aduc, in scoli, programul Schimbam vieti, un proiect european de incluziune financiara
Adaugat la data de: 2016-05-17 14:20:31 | CT

Din luna aprilie, se relansează, la nivel naţional, Programul ”Schimbăm vieți” (LifeChanger), susţinut de Metropolitan Life şi Junior Achievement România, care va sprijini elevii de gimnaziu, din 19  localităţi din România, să dobândească noțiuni elementare de educaţie financiară și, astfel, să își dezvolte abilități financiare necesare vieții de adult.

În România, peste 74% dintre locuitori nu folosesc servicii financiare de bază, în acest context, peste 3.000 de elevi, din clasele VI – VIII, vor participa la activități practice, desfășurate la clasă, alături de profesori și de voluntari Metropolitan Life, cu scopul de a se familiariza cu noțiuni financiare de bază. Alături de voluntarii Metropolitan Life, elevii vor învăţa despre cele mai importante aspecte legate de buna gestionare a veniturilor personale, vor elabora bugete, vor prioritiza cheltuielile în contextul unui venit limitat și vor identifica instrumentele financiare potrivite pentru gestionarea diferitelor situații de risc. Mai mult, prin activitățile practice, elevii vor fi stimulați să își exerseze abilitățile de comunicare, perseverența și gândirea creativă.

„Cred în importanţa dezvoltării educației financiare din școală, elevii având o capacitate extraordinară de a construi modele și de a se forma după exemple de succes. Prin programul „Schimbăm vieţi”, ne dorim să fim alături de ei să îi sprijinim în acumularea de informatii financiare necesare pentru construirea unui viitor fără griji. Un astfel de ghidaj poate fi esenţial pentru copii și poate doborî bariere în clase cu elevi din medii diferite, cu educație și venituri diferite”, declară Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

În cadul programului “Schimbăm vieţi” vor fi implicaţi peste 100 de profesori şi 50 de voluntari din cadrul companiei, care vor desfăşura activităţi dedicate, cum ar fi: Cum să îţi construieşti bugetul pentru un stil de viaţă confortabil, Costurile vieţii de zi cu zi, Gestionarea succesului şi a barierelor în carieră, Cum să faci alegerile potrivite din punct de vedere profesional şi multe altele. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea cunoştinţelor financiare, sprijinind peste 3.000 de elevi din România să îşi construiască un viitor mai sigur şi o carieră solidă.

„Programul „Schimbăm vieți” se desfășoară cu succes de câțiva ani la nivel european și ne-am bucurat că partenerul nostru, Metropolitan Life, a decis să se implice, alături de noi, pentru a da ocazia elevilor români să acumuleze abilități cheie care vor duce la dezvoltarea încrederii participanților în propriile alegeri în viață. Prin interacțiunea cu voluntarii din business, aducem la clasă o perspectivă economică asupra dezvoltării personale și profesionale a elevilor și ne dorim ca în următorii ani să lărgim numărul de celor implicați. ” declară Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.

Programul din România, este parte a inițiativei dezvoltată de Junior Achievement, cu sprijinul MetLife Foundation, în 18 țări  din Europa și Orientul Mijlociu și care are scopul de a oferi, tinerei generații, suport în dobândirea noţiunilor elementare de educaţie financiară, pe tot parcursul anului 2016.

De la momentul lansării programului “Schimbăm vieți” (LifeChanger), în 2014, peste 15 000 de elevi din Europa au beneficiat de experiențe educaționale de antreprenoriat și incluziune financiară, dar și de consultanță din partea a peste 600 de voluntari Metropolitan Life.

Potrivit MetLife Foundation, incluziunea financiară rămâne un deziderat al lumii moderne, în timp ce peste 2,5 miliarde de oameni trăiesc cu mai puțin de 2,5 $ pe zi și majoritatea nu au acces la servicii financiare de bază de care cu toții avem nevoie pentru o viață mai sigură: economisire, un credit pe care să și-l permită, asigurare, transfer de bani, pensie.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.