parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Metropolitan Life sustine dezvoltarea sanatoasa a copiilor printr-un program educational dezvoltat de Junior Achievement Romania
Adaugat la data de: 2014-05-15 13:14:58 | JA Romania
• Metropolitan Life și Junior Achievement investesc în dezvoltarea personală  a copiilor
• Snoopy, ambasadorul Metropolitan Life, este prezent în cărțile editate pentru prima dată în România
• Peste 1.500 de elevi își vor forma obiceiuri sănătoase și își vor dezvolta personalitatea prin activitățile desfășurate la clasele 0, I și II din mai multe școli din țară.


Metropolitan Life a lansat programul educațional de responsabilitate socială corporativă (CSR) Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos. Programul a fost dezvoltat în parteneriat cu Junior Achievement România.

Peste 1.500 de elevi din clasele 0, I și II vor beneficia în perioada mai 2014 - decembrie 2014 de o experiență unică și interactivă la clasă participând în activități educaționale prin care vor învăța să își identifice trăsăturile care îi fac unici, își vor exprima propriile idei în grup, vor identifica obiceiurile care îi ajută să rămână sănătoși, vor fi încurajați să exploreze lumea profesională într-un mod creativ și vor identifica meserii legate de activitățile lor preferate.

”Pentru noi, părinții, este esențial să începem să dezvoltăm un stil de viață sănătos pentru copii încă de la o vârstă fragedă a acestora, într-un cadru organizat”, afirmă Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life. ”Am ales să ne implicăm pentru a contribui la formarea unor deprinderi și obiceiuri sănătoase în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 8 ani. Până la sfârșitul acestui an, peste 1.500 de elevi din mai multe școli din București și din țară își vor însuși principii de bază care să îi ajute să rămână sănătoși și să își formeze mai bine personalitatea. Ne asumăm astfel rolul asigurătorului de viață implicat în educația și dezvoltarea personală a copiilor”, precizează Theodor Alexandrescu.

Programul este implementat în două etape și cuprinde activități desfășurate în timpul orelor de clasă și acasă împreună cu părinții:
• Prima etapă inițiată deja în orașele București, Brașov și Constanța cuprinde peste 500 de elevi* și se finalizează în iunie, la sfârșitul anului școlar prezent.
• A doua etapă, mai extinsă, se va desfășura în perioada septembrie – decembrie 2014 într-un număr mai mare de orașe și școli pentru a acoperi un număr de 1.000 de elevi.

Materialele programului pe care elevii și profesorii le primesc gratuit cuprind:
• Jurnalul Junior de activități la clasă pentru elevi clasele 0 – I și I – II
• Jurnalul Junior – ghidul învățătorului pentru clasele 0 – I și I – II
• Cartea „Prieteni minunați” tradusă și editată pentru prima dată în limba română, oferită fiecărui elev pentru lectură acasă cu părinții sau la clasă cu învățătorul.

Învățătorii claselor înscrise în program vor preda activitățile incluse în jurnalele dezvoltate, iar la o parte dintre lecții se vor alătura consultanți voluntari Metropolitan Life.

Pentru prima dată în România, Snoopy, ambasadorul Metropolitan Life, este prezent în cărțile editate în limba română. Elevii din școlile înscrise în program sunt primii care îl regăsesc pe Snoopy în povești și în benzile desenate incluse în materialele dezvoltate special pentru acest program.

Programul Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos reprezintă componenta de CSR a primei asigurări de sănătate pentru copii lansată recent de Metropolitan Life - Dr. KID și se încadrează în activitățile planificate de companie pentru anul acesta, Anul dedicat Copilului, din punct de vedere al focusului activității. Această inițiativă de responsabilitate socială corporativă întregește propunerea de valoare adresată clienților companiei odată cu lansarea Dr. KID, prima asigurare de sănătate pentru copii din România.     

*Școlile participante în acest an școlar:
București
ȘCOALA  GIMNAZIALĂ ADRIAN PĂUNESCU     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ HERĂSTRĂU     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 103     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 164     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ EUGEN BARBU     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ MARIN SORESCU     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 197     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 307     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 79     
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NICOLAE LABIȘ     

Brașov    
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.14     
LICEUL DE MUZICĂ TUDOR CIORTEA

Constanța
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 22 I. C. BRĂTIANU    
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 40 AUREL VLAICU

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.