parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Noi idei de afaceri create de tineri la scoala de vara: Antreprenoriat inovativ si perspective de dezvoltare in zona rurala montana
Adaugat la data de: 2016-07-13 12:28:58 | CT
20 de elevi de la Colegiul Național de Informatică, Piatra Neamț, Liceul Tehnologic nr.1 Salonta, Bihor și Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia, Focșani au participat în perioada 6-10 iulie în Vatra Dornei la școala de vară “Antreprenoriat inovativ și perspective de dezvoltare în zona rurală montană“. 
 
 
Școala de vară a avut următoarele obiective: îmbunătățirea culturii antreprenoriale; prezentarea și conștientizarea oportunităților existente ȋn  zona montanã; dezvoltarea de abilități practice și cunoștințe teoretice necesare pentru cercetare inovare; dezvoltarea creativității; stimularea conceperii unui plan de afaceri; evaluarea realistă a propriilor abilități antreprenoriale; dezvoltarea abilităților personale și interpersonale (comunicare, lucru în echipă, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, redactarea și susținerea unei prezentări).
 
Tinerii au învățat pe durata celor 5 zile de școală cum să transforme o idee de afacere într-un pilot sau un start-up prin cursuri intensive de pregătire susținute de simulări și aplicații practice. Mai mult, elevii de liceu au avut oportunitatea de a comunica direct, au beneficiat de consultanță  au câștigat încredere, experiență și motivație de a pune în practică ideile de antreprenoriat.
Cele patru echipe de elevi au propus: crearea unui parc tematic ce va rezolva problema celei mai inestetice zone ale Pietrei Neamț, realizarea unei culturi de afine în zona montana, producția de catina cu ajutorul voluntarilor și angajarea șomerilor din zone rurale montane pentru a culege plante medicinale ce se găsesc în aceste zone.
 
Școala de vară “Antreprenoriat inovativ și perspective de dezvoltare în zona montană“ a fost organizată de Asociația Națională pentru Dezvoltare Rurală Montană „Romontana” în parteneriat cu Serviciul de Dezvoltarea Afacerilor –ADR-NORD –EST, Centrul “Alexandru Proca” pentru Inițiere în Cercetarea Științifică a Tinerilor Olimpici de la ICPE-CA, București, Agenția Zonei Montane (MADR), Junior Achievement România și Colegiul Naţional de Informaticã, Piatra Neamţ.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.