parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
O echipa de elevi de la Liceul A.I. Cuza a conceput un soft care ajuta cumparatorii sa gaseasca cel mai potrivit calculator
Adaugat la data de: 2015-06-23 18:30:56 | R.P.
 
Proiectul echipei este o aplicație IT numită Elementrix Specifications, ce asistă cumpărătorii în alegerea unui calculator sau a unei configurații de piese special alese pentru nevoile lor specifice. Serviciul este gratuit și ușor de folosit de pe orice calculator sau smartphone. Aplicația va fi disponibilă și în Android Market, fiind accesibilă din orice colț al lumii.
 
Acest proiect a fost o șansă de a ne familiariza cu piața muncii și cu antreprenoriatul și o experiență care ne-a schimbat perspectiva și abordarea. Cea mai mare provocare a fost lucrul în echipă, dar am învățat să ne spunem și să ne susținem părerile, să ne organizăm sarcinile pe care le aveam de finalizat, iar rezultatul a fost unul merituos, obținând trei premii naționale în cadrul programului Company of the Year al Junior Achievement, pentru Cel mai bun plan de afacere, Cel mai bun produs/Serviciu IT și Cea mai bună companie-pilot din Global Enterprise Project”, a spus Dennis Crăciun, membru al echipei Elementrix.

Elevii de la Liceul A.I. Cuza vor reprezenta România la European GEP Award și vor concura cu elevi din Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Rusia, Slovacia, Spania și Suedia. Echipele vor fi evaluate de un juriu european, iar câștigătorii vor fi aleși în data de 30 iunie.
 
Competiția a fost organizată în cadrul programului educațional Global Enterprise Project, derulat de JA Europa în 13 state, în parteneriat cu European Round Table of Industrialists (ERT).
 
GEP este un program complex și atractiv, constituit pe principiul learning by doing, care favorizează învățarea prin descoperire. Este foarte ușor de aplicat și interesant nu doar pentru elevi, ci și pentru profesori, deoarece presupune lucrul în echipa, creativitate și inteligența interpersonală”, a spus profesoara Grațiela Goruneanu, coordonatoarea echipei.
 
În cadrul programului, peste 400 de elevi au completat un quiz cu întrebări despre antreprenoriat și globalizare, au participat la un webinar și au format companii-pilot, dezvoltându-și ideile de afaceri. GEP se derulează sub umbrela programului de educație antreprenorială JA Compania, care implică instituții de învățământ, oameni de afaceri și companii la nivel mondial pentru a încuraja spiritul antreprenorial și pentru a crește gradul de conștientizare a tinerilor privind globalizarea și abilitățile de care au nevoie pentru piața muncii.
 
Aflați mai multe despre proiectul câștigător pe www.elementrix.site90.com.
Mai multe informații despre GEP sunt disponibile pe www.globalenterpriseproject.eu.

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.