parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
O lectie de antreprenoriat social de la copii de clasa I
Adaugat la data de: 2013-06-20 17:36:08 | jaromania

clasa 1 BElevii clasei I B de la Școala Gimnazială nr. 29 din Galați împreună cu prof. înv. Gherghina Lungeanu care au urmat programul JA "Noi înșine" dau o lecție de antreprenoriat social: cu ajutorul banilor adunați din mărțișoarele și felicitările vândute în primăvară, cei 31 de școlari au strâns în pușculița clasei o sumă pe care au donat-o unei fetițe aflate în dificultate.

"Pușculița  - de la copil la copil" realizată de cei 31 de școlari cu ajutorul învățătoarei a adunat 3 100 lei, după ce copiii au vândut marțișoare și felicitări de primăvară parinților, colegilor și altor persoane.

"Nu aveam nici 100 de zile de școală, dar am învățat foarte multe despre minunata lume a banilor și suntem mult mai chibzuiți la cheltuirea lor. Ne-am hotârât sa facem un plan de afaceri pentru a putea strânge în pușculita clasei o sumă prin care sa ajutăm o fetiță de 5 ani, a mecanicului de la școala noastră. Are nevoie de o operație pe care familia nu și-o poate permite. Dacă din copilăria noastră fericită putem dărui un strop de bucurie și acestei fetițe, ne-am considera multumiți. Si ea poate alerga alături de noi!" - scrie învățătoarea Gherghina Lungeanu.

Programul "Noi înșine" familiarizează școlarii cu importanța economiei în viața de zi cu zi, pregătindu-i să devină consumatori chibzuiți și învățându-i să fie întreprinzători.

Anul acesta, programul a fost susținut de Raiffeisen Bank, implicând 1 250 elevi din 10 orașe din România.

Album foto: Facebook


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.