parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Oracle Romania si Junior Achievement pregatesc elevii din Romania pentru editia din 2012 a competitiei internationale ThinkQuest
Adaugat la data de: 2011-10-25 00:00:00 | JA Romania

Noutati
·         Oracle Romania continua si in 2012 parteneriatul de success construit impreuna cu Junior Achievement Romania, organizatie non-profit infiintata in 1993, afiliata Junior Achievement Worldwide® USA si Junior Achievement – Young Enterprise Europe.
·         Parteneriatul include pregatirea si promovarea elevilor din Romania in cadrul editiei din 2012 a competitiei internationale ThinkQuest, sponsorizata de Oracle Education Foundation (OEF), care are ca principal scop sustinerea tinerilor in gasirea unor solutii concrete la probleme reale prin folosirea gandirii critice, a abilitatilor de comunicare si celor tehnologice.
·         Inceputa in anul 2008, colaborarea dintre Oracle Romania si Junior Achievement s-a bazat in toti acesti ani pe o sustinere reciproca concretizata in programe de succes precum Innovate, program special pentru tinerii antreprenori, competitia globala Global Business Challenge, programe de internship pentru studentii din anii terminali precum si Targul Absolventilor®.
·         La editia din 2011, dintre cei 33.000 de participanti din 52 de tari care si-au testat capacitatile la nivel global, sase studenti din Timisoara au reusit sa se claseze pe locul III la categoria Application Development dedicata studentilor pana in 22 de ani, cu proiectul „EcoFighters”.
·         Peste 2 milioane de studenti din 101 de tari au participat pana in prezent la competitiile desfasurate de Oracle Academy si ThinkQuest.  

        
Editia 2012
·         ThinkQuest are ca principal scop sustinerea tinerilor in gasirea unor solutii concrete la probleme reale. Concursul incurajeaza elevii si studentii cu varsta de pana la 22 de ani sa rezolve o problema reala prin folosirea gandirii critice, a abilitatilor de comunicare si a celor tehnologice, pe parcursul a trei evenimente majore:
- ThinkQuest Projects: dezvoltarea de proiecte de e-learning. (categoria de varsta 12 -19 ani)
- Digital Media: crearea unui jurnal/blog, website de sine statator, eseu foto, animatie sau o combinatie a acestor instrumente. (categoria de varsta 12 -19 ani)
- Application Development:participantii vor dezvolta o aplicatie web sau un joc folosind un limbaj de programare la alegere din lista agreata(categoria de varsta 17 -22 ani)
·         Pentru informatii suplimentare despre editia 2012 a competitiei internationale ThinkQuest, va rugam vizitati www.thinkquest.org.
                                    
Citat relevant
·         Dan Garlasu, Technology Sales Director, Oracle Romania: “Suntem foarte entuziasmati sa continuam colaborarea cu Junior Achievement pentru a spori vizibilitatea si impactul pe care competitia noastra internationala ThinkQuest in randul elevilor de top din Romania. Este o ocazie unica pentru ei sa concureze la un nivel atat de ridicat si o oportunitate de promovare a talentelor IT romanesti la nivel international, iar noi suntem mandri sa le oferim aceasta sansa.”


Resurse relevante
·         ThinkQuest
·         Oracle Educational Foundation


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.