parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Peste 3.500 de elevi de liceu vor invata la scoala cum functioneaza piata de capital in cadrul unui program educational sustinut de Bursa
Adaugat la data de: 2014-10-03 13:33:11 | Echipa JA

Programul educațional ”Piața de capital” derulat de organizația Junior Achievement cu sprijinul Bursei de Valori București (BVB) și Intercapital poate fi predat la școală ca opțional în anul școlar 2014 – 2015. 

Elevii vor avea oportunitatea să afle care sunt principalele produse și servicii financiare existente pe o piață și vor învăța care sunt factorii de care depinde o investiție de succes. Tinerii vor înțelege ce înseamnă și cum funcționeză acțiunile, economia de piață, rentabilitatea, fondurile de pensii și alte concepte economice.

Conceput special pentru elevii de 16 - 19 ani, programul cuprinde o serie de șase activități interactive care pot fi implementate sub formă de curs opțional, extracurricular-cerc sau material auxiliar la cursurile din școală. Conținutul programului a fost revizuit pentru acest an școlar de Intercapital și Bursa de Valori București, partener al programului din 2009.

"Ne bucurăm să putem susține un program important de educație financiară pentru tineri. Educația financiară influențează bunăstarea fiecăruia dintre noi; cu cât procesul de educație în acest domeniu începe mai devreme, cu atât efectele vor fi mai puternice", declară Răzvan Pasol, director general Intercapital Invest.

La finalizarea programului, liceenii vor ști să analizeze și să coreleze resursele și contextul economic pentru a ști să minimizeze riscurile și să realizeze o investiție eficientă.

Educația financiară este direct corelată cu înțelegerea felului în care economia funcționează. Economia reală funcționează atunci când lucrează în armonie cu sectorul financiar, iar acest mecanism trebuie învățat încă din copilărie, în școală, dar chiar și de către adulți. Nimic nu poate înlocui rolul educațional al instituțiilor și stakeholder-ilor din piața de capital, iar munca acestora nu ar trebui să se considere niciodată încheiată. Noile generații trebuie sa aibă mereu acces la inițiative educaționale, iar educația financiară trebuie să înceapă din școală, astfel încât oamenii să fie educați cât mai curând posibil", declară Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori București.

De asemenea, elevii de liceu au ocazia să participe la deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare a BVB în cadrul seriei de evenimente săptămânale “Ziua porților deschise la Bursa de Valori București”. Până în prezent, în cadrul programului, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB, au participat la deschiderea sesiunilor de tranzacționare și au participat la o sesiune de inițiere în piața de capital.

Persoană de contact

Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager Junior Achievement România
E-mail: daniela.staicu@jaromania.org
Telefon: 0730 330 881

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.