parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Peste 400 de elevi si studenti au intrat in incubatorul de afaceri BizzFactory
Adaugat la data de: 2015-04-20 09:47:45 | R.P,
  • Elevii vor fi mentorați de profesioniști din mediul de business cu expertiză în diferite domenii pentru a-și îmbunătăți mini-companiile
  • Cele mai bune echipe vor primi finantari pentru a-și pune pe piață piloții de afacere

Peste 400 de elevi și studenți din 25 de orașe vor participa la incubatorul  de antreprenoriat BizzFactory, organizat anual în Romania  de Junior Achievement (JA).

Scopul incubatorului este de a-i ajuta pe tineri să-și dezvolte abilitățile practice de care au nevoie pentru a deveni antreprenori sau pentru a se angaja cu succes la finalizarea studiilor.

De la soluții medicale inovatoare la dezvoltarea industriilor culturale, de la întreprinderi sociale la jocuri video, aplicații pentru smartphone și soft-uri educaționale, de la servicii pentru persoanele cu dizabilități până la invenții ingenioase, menite să ne facă tuturor viața mai ușoară, companiile-pilot selectate vizează o varietate de domenii în care tinerii din programele JA au descoperit oportunități de afaceri pe care le vor dezvolta în incubatorul BizzFactory.

 Experiența din program m-a ajutat foarte mult. Am învățat să privesc lumea printr-o altă prismă, a nevoilor și soluțiilor. A fost o experiență utilă mai ales pentru că am avut ocazia să practicăm noțiunile învățate la scoală și să punem accent pe modalitățile de a ne promova și de a ne lansa pe piață căutând mijloace să atingem scopurile predefinite. După această experiență cred că antreprenoriatul va fi siguranță cu siguranță o soluții de viitor pentru mine”, a spus Anastasia Cosma, elevă participantă în 2014  în program cu un business-pilot, de aplicații pentru smartphone.

În următoarea perioadă, elevii și studenții selectați în BizzFactory vor participa la webinarii și vor învăța de la consultanți voluntari cum să pregătească lansarea afacerii, cum să-si perfecționeze produsul sau serviciul, cum sa atragă resurse, cum să facă planificări financiare pentru a reduce riscurile și cum să-și prezinte afacerea potențialilor investitori.

Consultați listele cu echipele selectate în BizzFactory la categoriile Elevi și Studenți.

Finala Națională a competiției europene Compania anului ediția 2015

La finalul perioadei de incubare, cele mai bune 30 de echipe vor intra în finala națională a competiției europene ”Compania anului 2015”, unde își vor disputa trofeele pentru următoarele categorii de companii-pilot:

  • Agribusiness

  • Inginerie și știință

  • Turism si Sport

  • Artă și cultură aplicată

  • Vânzări directe

  • Industrii creative și IT&C

  • E-commerce design

  • Media și divertisment.

Echipele finaliste vor fi premiate cu burse pentru a participa la finalele europene ale competiției de la Berlin - elevi (Germania) și Lisabona – studenți (Portugalia) și vor primi finanțări de peste 20.000 de euro pentru a-și pune pe piață piloții de afacere.

Programul de antreprenoriat JA este susținut în Romania de: Amway, Citi Foundation, General Electric, Hewlett Packard, Accenture, Metro, Romanian-American Foundation, Enterprise Investors, EY, Hyundai, VISA și SAP.

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.