parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Profesii in domeniul brokerajului in asigurari pentru absolventii de liceu
Adaugat la data de: 2014-06-13 15:40:19 | JA Romania

UNSICAR şi Junior Achievement au dezvoltat, în acest an şcolar, un program de educaţie financiară despre intermedierea în asigurări pentru elevii de liceu. Împreună cu consultanţii voluntari UNSICAR, elevii au învățat ce înseamnă intermedierea în asigurări, care este legătura dintre intermediari și companiile de asigurări și despre modul în care pot deveni antreprenori în sistemul de brokeraj de asigurări.

“Am remarcat un interes general al elevilor faţă de domeniul asigurărilor. Întrebările lor au fost interesante, pertinente şi au arătat că informaţia apărută în mass media despre asigurări are o mare influenţă asupra lor”, a declarat Rodica Fuicu, director general ASIG MANAGEMENT Broker de Asigurare.

Studiul de caz a fost prezentat la clasă de către consultanţi voluntari din 9 companii de brokeraj de asigurări, toate acestea fiind membri UNSICAR.

“A fost o experienţă interesantă să explic elevilor importanţa asigurărilor, a intermediarilor şi a întreg ciclului de funcționare a pieţei de asigurări astfel încât, la final, ei să îşi formeze o impresie despre această piaţă din informaţiile primite de la o persoană implicată direct în domeniu”, a declarat Sergiu Berceanu – Managing Partner Risk Control, membru UNSICAR.

La activitate au participat 330 de elevi, din clasele a X-a si a XI-a, din 10 licee din Bucureşti. În cadrul programului au fost prezentate 5 profesii specifice pieței de brokeraj, în special, dar şi celei de asigurări, în general. La final, elevii participanţi au avut posibilitatea să evalueze care dintre cele 5 profesii s-ar potrivi fiecăruia dintre ei, pornind de la abilităţile pe care le deţin în prezent.

 
“Activitatea a avut un impact pozitiv asupra elevilor prin diversitatea informațiilor din studiul de caz și în mod deosebit faptul că tema a putut fi încadrată în procesul de consiliere în carieră a tinerilor”, susţine profesor Mihaela Diaconescu de la Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă din București.

„Interesul elevilor pentru oportunităţile de carieră în domeniul asigurărilor ne motivează să extindem acest program, începând cu anul şcolar 2014-2015, la nivelul întregii ţări. Considerăm că programele de educaţie financiară în domeniul asigurărilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru industria noastră, pentru că ne permit să interacţionăm în mod direct cu cei care în viitorul apropiat ne pot deveni colegi sau clienţi.”, a declarat Bogdan Andriescu, preşedinte UNSICAR.

Şcolile participante la ediţia pilot (Bucureşti)
COLEGIUL ECONOMIC A.D. XENOPOL
COLEGIUL ECONOMIC COSTIN C. KIRITESCU
COLEGIUL ECONOMIC HERMES
COLEGIUL GERMAN GOETHE
COLEGIUL NAŢIONAL MIHAI VITEAZUL
COLEGIUL TEHNIC DE AERONAUTICĂ HENRI COANDĂ
COLEGIUL TEHNIC DE ARHITECTURĂ ŞI LUCRĂRI PUBLICE I.N. SOCOLESCU
COLEGIUL TEHNIC PETRU MAIOR
LICEUL TEORETIC LUCIAN BLAGA
ŞCOALA SUPERIOARĂ COMERCIALĂ NICOLAE KRETZULESCU

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.