parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
PROGRAME INTERNATIONALE LEARNING BY DOING PENTRU ELEVI IN ANUL SCOLAR 2016-2017
Adaugat la data de: 2016-09-22 09:07:57 | JA Romania
Elevii de 6-19 ani din toată țara pot urma gratuit, în anul școlar 2016-2017, 16 programe de dezvoltarea abilităților pentru viață, educație antreprenorială, financiară, economică, de orientare profesională și educație pentru sănătate și 3 proiecte JA in a Day în Școala Altfel.

Anul acesta a fost a doua experiență la un proiect organizat de JA România la care am participat şi am fost foarte încântat. Este altceva față de orele de la școală: genul de competiție care îţi pune la încercare imaginaţia, spiritul competitiv, modul de gândire, capacitatea de a lucra în echipă, dar fără a simţi o presiune; totul e relaxant şi aproape că nu îţi dai seama când trece timpul. Și cu toate acestea am avut mari emoţii la premiere pentru îmi doream să câştig: și am câștigat locul III! - Elev, Liceul Tehnologic Mihail Kogalniceanu Miroslava

Participând la programele Junior Achievement, tinerii vor avea acces la materiale educaționale moderne și interactive, vor intra în contact cu mediul economic real prin implicarea în proiecte și competiții, având astfel ocazia de a dobândi abilități pentru viață și viitoarea profesie, prin experiențe learning by doing și întâlnirea cu antreprenori și profesioniști voluntari din comunitate.

Modelul și conținutul internațional JA au fost adaptate contextului educațional românesc și se implementează gratuit prin programe la clasă (curriculum la decizia școlii – CDS, extracurricular, consiliere, școală după școală și auxiliar la o disciplină de trunchi comun), prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Știinţifice și al instituțiilor de învățământ, datorită contribuției financiare a mediului de business.

Elevii și profesorii înscriși la programele JA primesc gratuit un pachet educațional complet, ce cuprinde manuale și materiale auxiliare, traininguri și webinarii, consultanță voluntară la clasă, acces la competiții naționale și internaționale și posibilitatea de a câștiga burse și finanțări pentru proiecte școlare și de afaceri. Înscrierile se fac până la 1 octombrie de către cadrele didactice, urmând indicațiile de pe pagina www.jaromania.org/profesori

Conținutul practic al programelor, adaptat realității economice din România, vine în completarea noțiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducând școala mai aproape de viața reală. Anul trecut, 4.174 de profesori au ales să predea modulele learning by doing JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilități, stimulându-le gândirea critică și spiritul antreprenorial și oferindu-le posibilitatea de a interacționa cu profesioniști din mediul de afaceri care le oferă modele pozitive privind oportunitățile de educație, dezvoltare personală și profesie.

Modulul a oferit elevilor o experiență educațională inovatoare, activități diverse, interactive, materiale didactice atractive. Elevii au fost încântați de activitățile propuse, au participat cu interes, au făcut proiecții asupra viitorului, au înțeles rolul educației în conexiune cu viitoarea profesie. - Mădălina Vișinescu, profesor-consilier școlar, Școala Gimnazială Nr. 15 Brașov

Potrivit studiilor de impact realizate la nivel internațional în rețeaua Junior Achievement, absolvenții programelor JA au mai multe șanse de angajare, înființează mai multe companii și au salarii mai mari decât ceilalți tineri.
În România, alumnii JA se regăsesc în noile generații de antreprenori și în managementul unor mari companii:
Pot spune că îmi datorez începutul carierei antreprenoriale participării în clasele a X-a si a XI-a la programele Junior Achievement. Recomand participarea la programele JA încă din clasa I sau a II-a, pentru că te învață despre viața reală, cum să fii proactiv, să fii atent la problemele oamenilor din jur, să îți pese și, nu în ultimul rand, îți dezvoltă spiritul antreprenorial și să te bazezi pe forțele proprii. Noi facem parte din niște generații cărora viitorul nu le mai rezervă o slujbă sigură pentru 20-30 de ani ci dimpotrivă. Și e important să fii încrezător în puterile tale, ca să știi că te vei descurca indiferent de situație! - Andrei Costescu, CEO & Founder mReady

În anul școlar 2015-2016, un sfert de milion de tineri din 1.449 de instituții de învățământ din toată țara au urmat programele JA, intrând în rețeaua internațională JA, din care fac parte 39 de țări din Europa și 123 din lume. Elevii și studenții înscriși în programul de antreprenoriat au câștigat finanțări pentru proiectele lor de business și au fost sprijiniți să participe la competiții internaționale.

Junior Achievement România în cifre (an școlar 2015-2016)
• un sfert de milion de elevi și studenți
• 4.174 profesori
• 1.449 instituții de învățământ
• 400 de localități din 42 județe
• peste 70 de programe, competiții, evenimente și proiecte
• peste 28 000 de ore de voluntariat la clasă sau în activități de tip job shadow

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.