parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Programele Junior Achievement premiate in cadrul competitiei "O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!"
Adaugat la data de: 2012-06-07 00:00:00 | JA Romania

Programul educational Junior Achievement Job Shadow a fost desemnat activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel, in cadrul premierii care a avut loc astazi la Palatul Parlamentului.

Programul
Job Shadow derulat la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul Oradea de Simona Ardelean si Monica Teodora Runcanu, profesori coordonatori, a obtinut locul 1 la categoria “Abilitati de viata” in cadrul competitiei “O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!”, concurs initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului cu scopul de a valorifica exemple de buna practica din cadrul programului “Scoala Altfel”.

La nivel judetean, doua programe Junior Achievement au fost alese ca exemple de buna practica in judetele:

•  Arges (Job Shadow: Grup Scolar Constructii Masini Dacia Pitesti - profesor coordonator Anca Cristina Gheorghe).
•  Maramures (Job Shadow: Colegiul Economic Nicolae Titulescu, Baia Mare - profesor coordonator Laura Hreniuc).
•  Vaslui (Job Shadow: Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu - profesori coordonatori Rodica Daniela Jitca si Aura Tilibasa).
•  Iasi (I <heart> sport: Grup Scolar Agricol Mihail Kolgalniceanu din Miroslava, Iasi - profesori coordonatori Constantin Timu, Ana Maria Andriuca, Daniela Zota, Gabriela Bunghez, Felicia Mihaila, Luisa Amarie, Oana Simionovici, Maria Terezia Banciu si Milica Chiributa).

Despre programele Junior Achievement

Job Shadow
este un parteneriat international intre mediul educational si comunitatea de afaceri pentru familiarizarea tinerei generatii cu piata fortei de munca. Aflat la a zecea editie in Romania, programul are ca scop principal promovarea in randul elevilor a unei mai bune intelegeri a profesiei pe care o doresc si a modului de functionare a unei companii. In acest an, la program au participat peste 10.000 de elevi (7–19 ani) din 94 de orase si localitati, peste 200 de institutii de invatamant si peste 650 de companii si institutii.

I <heart> sport
este un program de educatie pentru sanatate si viata activa pentru adolescenti care urmareste promovarea activitatilor sportive in liceele inscrise si va implica peste 50.000 de liceeni din Romania in urmatorii trei ani. Parte a programului global de responsabilitate sociala “Young Health Programme” initiat de AstraZeneca la nivel international, I <heart> sport este un program national de preventie primara a bolilor cardiovasculare si este derulat in parteneriat cu Junior Achievement Romania, Fundatia Romana a Inimii si implementat cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Despre programul “Scoala Altfel”

Programul “Scoala Altfel” a fost organizat in acest an scolar de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pentru prima data in Romania, in perioada 2 – 6 aprilie. Pentru acest proiect, Junior Achievement Romania a pus la dispozitia cadrelor didactice patru programe care sa contribuie la cresterea impactului educational al activitatii pe care o desfasoara la clasa.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.