parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Programul de educatie financiara BaniIQ se extinde prin aplicatii online si pe telefonul mobil
Adaugat la data de: 2013-05-15 16:08:24 | JA Romania
   Aplicaţia gratuită de administrare a bugetului personal, realizată pentru telefoanele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS, este primul pas practic pentru un control mai bun al finanţelor proprii
   Orice persoană interesată să-şi îmbunătăţească cunoştinţele din domeniul financiar poate urma un curs interactiv disponibil pe Facebook şi pe www.baniiq.ro 
Bucureşti, 15 mai 2013 – Visa Europe, împreună cu băncile membre din România şi partenerii strategici, extinde programul de educaţie financiară BaniIQ prin lansarea unei platforme interactive de training online, care include şi o aplicaţie Facebook, precum şi o aplicaţie pentru telefonul mobil pentru administrarea bugetului personal.
Informaţiile puse la dispoziţia persoanelor care doresc să îşi gestioneze mai bine finanţele proprii prin programul BaniIQ pot fi accesate în prezent prin intermediul întregii game de dispozitive digitale: calculatoare, telefoane mobile şi tablete.
Cursurile din cadrul programului BaniIQ includ noţiuni teoretice esenţiale şi studii de caz despre planificarea financiară, organizarea bugetului personal, modalităţi de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire, investiţii şi multe altele.
"Acţiunile noastre îşi propun să faciliteze accesul cât mai multor români la informaţii financiare care să îi ajute să-şi administreze finanţele personale cât mai bine posibil. Informaţiile financiare devin cu atât mai utile având în vedere contextul economic dificil cu care se confruntă oamenii. Ne dorim ca până la sfârşitul acestui an să ajungem la un număr de 150.000 de persoane care să primească informaţii utile prin cursurile derulate în licee, universităţi şi pe internet. Ca urmare a cererilor primite de la persoanele care au finalizat trainingul anul trecut, am decis să extindem programul BaniIQ prin aplicaţia pentru mobil de administrare a bugetului personal. Această aplicaţie sporeşte controlul asupra bugetului personal indiferent de modul în care sunt făcute plăţile: electronic sau cu numerar. Înregistrarea lunară a tuturor veniturilor şi cheltuielilor pe un caiet poate nu este o opţiune comodă, însă telefonul mobil este întotdeauna la îndemână", a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe. 
Aplicaţia de administrare a bugetului personal pe telefonul mobil
Primul pas practic pentru controlul finanţelor proprii îl reprezintă menţinerea unui buget personal lunar, care se poate realiza în prezent mult mai uşor, direct pe telefonul mobil. Aplicaţia permite utilizatorilor să-şi înregistreze veniturile, cheltuielile şi calculează sumele disponibile rămase după plata tuturor cheltuielilor. În plus, se pot defini foarte uşor obiective personale şi costul acestora, iar aplicaţia calculează suma care trebuie economisită lunar pentru îndeplinirea lor. Astfel, aplicaţia demonstrează că obiectivele mari sunt realizabile printr-o planificare atentă şi economii lunare.
Utilizatorii îşi pot defini veniturile şi cheltuielile planificate şi primesc notificări pe ecranul telefonului privind ziua în care sunt programate încasări sau plăţi, chiar dacă nu au aplicaţia deschisă în acel moment. În plus, utilizatorii pot analiza evoluţia bugetului personal în lunile anterioare şi, pe baza analizei acesteia, pot lua decizii care să îi ajute în gestionarea mai eficientă a finanţelor proprii.
Aplicaţia de administrare a bugetului personal poate fi descărcată gratuit de pe Google Play şi App Store, căutând numele "BaniIQ".
Platforma interactivă de training online
Platforma interactivă de educaţie financiară presupune o sesiune de training online pe www.baniiq.ro sau prin intermediul unei aplicaţii disponibile pe pagina Facebook.com/BaniIQ. Prin intermediul aplicaţiei Facebook, cei 6 milioane de utilizatori din România ai reţelei de socializare pot avea mai uşor acces la informaţii financiare.
Programul online permite asimilarea de noţiuni care să ajute la o mai bună înţelegere a importanţei administrării eficiente a bugetului personal, a planificării plăţilor în funcţie de cheltuielile prioritare şi la gestionarea relaţiei cu banca, de la deschiderea unui cont bancar la modalităţile de economisire şi realizare a plăţilor.
Mai mult, platforma online oferă utilizatorilor posibilitatea de a testa modul în care noţiunile dobândite în cadrul cursului online i-au ajutat să-şi îmbunătăţească cunoştinţele, precum şi sfaturi practice care să îi susţină şi să îi motiveze în atingerea obiectivelor personale.
La finalizarea sesiunii de training, utilizatorii primesc o diplomă oficială care atestă cunoştinţele dobândite şi, până la finalul lunii septembrie, pot câştiga premii instant constând în telefoane Samsung Galaxy SIII şi jocuri Monopoly cu cardul sau, prin tragere la sorţi, marele premiu de 1.000 de euro.
Programul de educaţie financiară BaniIQ
Proiectul BaniIQ, lansat în 2012, este finanţat de Visa Europe împreună cu băncile membre din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, şi implementat de Junior Achivement România. Programul se adresează atât tinerilor cât şi adulţilor.
"Am lansat BaniIQ în primăvara anului trecut, iar succesul programului ne-a depăşit aşteptările: 55.000 de persoane au primit informaţii financiare până la finalul primei ediţii din 2012. Mulţumim tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat, în special băncilor membre care au trimis voluntari pentru a oferi cursanţilor exemple de dificultăţi în administrarea finanţelor întâmpinate în viaţa reală şi au promovat programul de educaţie financiară în rândul propriilor clienţi", a adăugat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.
Cursurile destinate tinerilor sunt susţinute în acest an în perioada februarie - decembrieîn liceele şi universităţile din 64 de oraşe din România, de către profesori care au fost pregătiţi în prealabil în cadrul unor traininguri de educaţie financiară organizate de Junior Achievement Romania.  De asemenea, sunt susţinute şi cursuri destinate adulţilor în reţeaua naţională de biblioteci publice din cadrul programului Biblionet.
Despre Visa Europe
Visa Europe este o companie de plăţi deţinută şi operată de către băncile membre şi de către alţi furnizori de servicii de plăţi din 36 de ţări din Europa.
Visa Europe îşi desfăşoară activitatea în avangarda tehnologiei pentru a crea servicii şi o infrastructură care permit milioanelor de consumatori, comercianţi şi guverne din Europa să facă plăţi electronice. Companiile membre emit carduri, încheie acorduri cu comercianţii şi determină valoarea comisioanelor pentru comercianţi şi posesorii de carduri.
Visa Europe utilizează un model de business bazat pe volume mari şi costuri reduse pentru furnizarea de servicii companiilor membre. Profitul este reinvestit în vederea susţinerii capitalului şi rezervelor. În ultimii şase ani, Visa Europe a investit peste 1 miliard de euro în tehnologii noi şi infrastructură.
În Europa, există 470 milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6,75 € cheltuiţi este pe un card Visa. Segmentul cardurilor de debit reprezintă aproape 80% din portofoliul Visa şi cheltuielile efectuate cu carduri de debit Visa în Europa au depăşit 1.000 de miliarde euro (1.050 miliarde euro) în 2012. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa în Europa în 2012 au depăşit în premieră 200 miliarde euro (212 miliarde euro), reprezentând peste 20% din tranzacţiile procesate de Visa Europe.
Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, este independentă de corporaţia globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. Ambele companii acţionează în parteneriat pentru a asigura interoperabilitatea globală a plăţilor cu Visa. Fiind un sistem de plăţi european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerinţele specifice pieţei bancare europene şi ale clienţilor - deţinători de carduri şi comercianţi - şi să îndeplinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.
Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi .www.visaeurope.com
Persoane de contact
Gilia Crăciun
Tel: +40 744 699 003
Alexandra Chelu
Tel: +40 749 088 409
Website: www.visa.ro

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.