parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Programul national BaniIQ in Saptamana Globala a Educatiei Financiare
Adaugat la data de: 2013-03-25 14:54:33 | jaromania

În perioada 15-21 martie a avut loc Global Money Week - Săptămâna Globală Educației Financiare, o mișcare internațională care își propune să îmbunătățească abilitățile, cunoștințele și independența financiară a tinerilor din toată lumea.

Gazda Global Money Week în România, Junior Achievement România, a implicat tineri, profesori și consultanți voluntari din toată țara în activități de educație financiară "learning by doing": în urma campaniei "Consultant voluntar la clasă", 49 de consultanți de la Raiffesein Bank și Unicredit s-au înscris ca și voluntari pentru a susține ore de educație financiară, împărtășind din experiența lor profesională liceenilor. În total, 105 profesori din 24 de orașe, 20 de județe și municipiul București urmează activități practice în cadrul programului național de educație financiară BaniIQ, un proiect național susținut de Visa Europe și de băncile membre din România.

"Elevii claselor a XI-a de la  Liceul Economic "Costin C. Kirițescu" au participat activ la discuția despre bani și administrarea eficientă a acestora desfășurată în cadrul proiectului BaniIQ - Global Money Week. La sfârșitul orei, tinerii au înțeles că nu contează câți bani câștigi, ci câți economisești, precum și importanța unei educații financiare. Cred că fiecare adult are datoria să dea ceva înapoi comunității în care s-a format, iar programul de voluntariat BaniIQ facilitează îndeplinirea acestei obligații. Nu este deloc greu să oferim puțin din timpul nostru liber pentru a contribui la formarea viitorilor nostri colegi", spune Olivia Smădu, consultant voluntar la clasă.

"Întâlnirea cu elevii clasei a XI-a a Liceului Lucian Blaga a fost o experiență unică, reprezentând totodată un factor motivant pentru mine. Cu alte cuvinte, nivelul cunoștințelor elevilor și setea lor de cunoaștere împreună cu simplitatea cu care trebuie să tratezi subiectele din aria financiară într-un asemenea context reprezintă o provocare pe care o recomand oricând celor care sunt dispuși să se îmbogățească intelectual. Proiectul Bani IQ este printre puținele oportunități din această categorie", declară Liviu Chiriță, consultant voluntar la clasă.

Elevii participanți la programul BaniIQ au primit manualele de educație financiară gratuit și prin intermediul activităților practice, al studiilor de caz și exercițiilor, își vor îmbunătăți cunoștințele despre concepte financiare precum buget, planificare, investiții, venituri, cheltuieli și credite. În plus, prin intermediul activităților speciale din cadrul Săptămânii "Să știi mai multe, să fii mai bun" (1-5 aprilie), cei 66 profesori înscriși vor ajuta liceenii să își bună abilitățile financiare și creativitatea la încercare. Liceeni își vor "audita" familia, vor învăța să creeze un buget personal, își vor testa cunoștințele financiare cu ajutorul quiz-ului BaniIQ, vor rezolva studii de caz și își vor pune creativitatea la încercare în cadrul competiției BaniIQ: "101 feluri de a strânge bani!".

Mai multe detalii despre activitățile BaniIQ în săptămâna 1-5 aprilie: aici

Website program: www.baniiq.ro

Album foto: Facebook


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.