parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
RAIFFEISEN BANK SUSTINE DEZVOLTAREA ABILITATILOR PENTRU CARIERA SI PROFESIE ALE TINERILOR IN CADRUL PROGRAMELOR DERULATE DE JUNIOR ACHIEVEMENT IN SAPTAMANA "SA STII MAI MULTE, SA FII MAI BUN!"
Adaugat la data de: 2013-04-12 10:33:22 | JA Romania
În săptămâna “Să știi mai multe, să fii mai bun!” (1-5 aprilie) consultanții voluntari  Raiffeisen Bank au primit în vizită la bancă peste 1000 de elevi din programele JA Noi înșine și Job Shadow Day pentru a le explica cum funcționează o bancă și meseriile specifice domeniului bancar.
 
Programul de educație financiară Noi înșine este special conceput și adaptat pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, într-o versiune pilot care conţine şi o serie de activităţi auxiliare prin care elevii exersează un comportament financiar educat. Pentru săptămâna 1-5 aprilie au fost programate vizite ale elevilor la agenții Raiffeisen Bank din Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Galați și Timișoara.
 
Prin această inițiativă, aproximativ 750 de elevi au participat la activitatea “Vizita la bancă” al cărei scop este crearea unei imagini de ansamblu asupra băncii printr-un tur la toate ghişeele şi departamentele unde angajaţii le vor explica cum “se lucrează” cu banii.
 
Programul internațional JA de orientare profesională Job Shadow Day® (a XI-a ediție): elevi cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani au petrecut o zi lângă un angajat din bancă. Experiența unei zile de lucru în “umbra” unui angajat le-a oferit tinerilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În același timp, angajatorii au aflat mai multe despre așteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă și despre nivelul de cunoștințe și abilități pe care le au viitorii angajați.
 
În cadrul programului, elevi din clasele a XI-a și a XII-a din orașele Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Băicoi, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Deva, Focșani, Iași, Motru, Onești, Pitești, Slatina, Țăndărei, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea și Zimnicea au urmărit din umbră activitatea zilnică a 35 de angajați ai Raiffeisen Bank.
 
„Tatăl meu este gardian la o altă  bancă. Locuiesc la distanță de câțiva pași de Raiffeisen Bank și trec de nenumărate ori prin fața acestei agenții. Azi am aflat direct de la sursă cât de importantă este și  contribuția sa la buna desfășurare a muncii celorlalți angajați. M-a uimit multitudinea răspunderilor pe care le au toți angajații,  felul  plăcut al acestora de a discuta cu clienții  care pleacă mulțumiți și lucrul în echipă”,  a spus un elev participant la programul Job shadow day în Zimnicea.
 
“In cadrul Job Shadow Day, am avut placerea să avem alaturi de noi un grup de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu Pitești și ai Liceului de Artă Dinu Lipatti Pitești. Discuțiile au fost interactive, reflectând un interes crescut față de activitatea desfășurată într-o bancă. Din discuțiile cu colegii mei  au reieșit provocările și competențele necesare unui loc de muncă în bancă. Întreaga echipă a fost încântată de participarea la acest proiect”, declară un consultant voluntar Raiffeisen Bank din Pitești.
 
Colaborarea dintre Raiffeisen Bank şi Junior Achievement a început în anul şcolar 2010 și are ca rezultat susținerea a peste 5.000 de elevi din România în programe educaționale care să îi ajute să devină consumatori educaţi de servicii financiare și să aibă o viață independentă financiar.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.