parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Romania a propus o inovatie la Premiile Hyundai Skills for the Future
Adaugat la data de: 2016-06-06 17:28:37 | CT
•    Echipa Cardio Drive din România a participat la Premiile Hyundai Skills for the Future 2016, unde
a prezentat un sistem de monitorizare a funcțiilor vitale ale șoferului
•    Skills for the Future (SFF) este o inițiativă comună între JA Europa și Hyundai Motor Europa ce își propune să inspire o generație mai antreprenorială care se poate să-și conecteze educația lor de viitoarele cariere, cu accent pe un caracter sustenabil în business

București, 6 Iunie 2016 Finala europeană a ediției din 2016 a Premiilor Hyundai Skills for the Future s-a desfășurat în Madrid pe 1-3 iunie, unde peste 100 de elevi din 15 tări europene au concurat și au prezentat realizările lor antreprenoriale, legate de tema sustenabilității.

România a fost reprezentată în cadrul finalei de echipa Cardio Drive de la Colegiul Tehnic Mecanic "Grivita" din București. Liceenii din București au prezentat un sistem de monitorizare a funcțiilor vitale ale șoferului, capabil să identifice momentul când șoferul este în urgență medicală și să comunice cu autoturismul pentru a decelera, a frâna și a activa semnalele luminoase în scopul prevenirii accidentelor rutiere.

Elevii din Spania au câștigat finala europeană, și au fost aleși învingători pentru sistemul lor inovativ de încălzire ce îi ajută pe șoferi să gestioneze temperatura din cabina mașinii printr-o aplicație mobilă fără consum de carburant. 

Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer of Hyundai Motor Europe, a declarat: “Industria auto caută în mod constant angajați talentați și calificați, prin urmare, inițiativa noastră Skill for the Future își propune să dezvolte competențele tinerilor în știință, tehnologie, inginerie și matematică. În programul din acest an am observat un mare potențial printre finaliști.”

De la începutul programului Skills for the Future în 2012, parteneriatul dintre JA Europa și Hyundai Motor Europe a implicat peste 10,000 de elevi, ce au fost mentorați și sprijiniți de voluntarii Hyundai Motor și de profesori. Pe parcurul experienției lor de mini-companie, elevii (din Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Spania) și-au dezvoltat produsele și serviciile proprii legate de industria automotive avănd un mindset sustenabil, și urmând întreg ciclul al unei companii.

Evenimentul a integrat dezbaterea de politici și stakeholderi din industrie “Empowering vocational education for a better Europe.” Vorbitorii în dezbatere au fost Mario Armero, Președinte, ANFAC-Asociația spaniolă de constructori de automobile și camioane; Ann Branch, Head of Unit, Job Creation, DG Employment, Comisia Europeană; Enrique Calvet Chambon, Membru al Parlamentului European; David Fitzpatrick, Director PR & Brand Experience la Hyundai Motor Europe; Pete Hodgson, Președinte, EfVET - European Forum of Technical and Vocational Education & Training și un reprezentant din partea Ministerului Educației din Spania. 

Aceștia au discutat despre aptitudini dorite de angajatori, precum și rolul educației vocaționale în dezvoltarea competențelor și crearea de locuri de muncă. Vorbitorii ajuns la concluzia că este încă necesar să adreseze discrepanța dintre competențe și competitivitatea Europei; solicitând creșterea parteneriatelor dintre mediul educațional și mediul de afaceri.

Caroline Jenner, CEO JA Europe a declarat: “Tinerii din generația X au o viziune diferită despre automobile și mobilitate, în general. În Skills for the Future, profesioniști cu experiență interacționează cu tinerii, îi încurajează să-și folosească ingeniozitatea și creativitatea pentru a confrunta unele dintre cele mai mari probleme ale industriei. Nu este vorba despre ceea ce este acum , este vorba despre ceea ce urmează.”

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.