parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
SAP Romania sustine programul StartUp 2013, prin care studentii pot face practica prin implementarea unor proiecte de antreprenoriat
Adaugat la data de: 2013-01-07 00:00:00 | Junior Achievement Romania

Bucureşti, ianuarie 2013: SAP România, subsidiara locală a celui mai mare producător de software de business la nivel mondial, susține programul StartUp 2013 derulat de către Junior Achievement – Young Enterprise România, prin care oferă studenţilor oportunitatea de a face practică de specialitate prin proiecte care testează potenţialul ideilor lor de afaceri. StartUp este un program complex şi flexibil, care include materiale și metodologii de curs, practică de specialitate prin incubatorul StartUp Program și competiția inter-universitară Romania Enterprise Challenge.

 

SAP România va susţine programul StartUp 2013 atât financiar, cât şi prin expertiza propriilor angajați și burse Junior Achievers pentru participarea la finala Europe Enterprise Challenge care va avea loc la Liege, Belgia, în iulie 2013.

“Am decis să ne implicăm activ în promovarea şi susţinerea capacităţilor antreprenoriale ale tinerilor pe plan local, iar programul Start Up, prin studiile de specialitate şi consilierea pe care le acordă, răspunde cel mai bine nevoilor actuale ale mediului de business autohton şi anume la crearea unei generaţii de antreprenori şi manageri capabili şi performanţi”, a declarat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.

De asemenea, SAP România va susţine şi derularea programului în Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea Politehnica Bucureşti prin modulul academic StartUp. Acesta permite universităților să integreze în cursuri și seminarii materiale și metodologii de educație antreprenorială learning by doing.  

Programul StartUp 2013 aduce o oportunitate deosebită atât pentru studenţi, cât şi pentru universităţi: prin implementarea unui proiect de pilotare a ideii de afacere, studenţii parcurg un modul de practică antreprenorială care poate fi echivalat cu practica de specialitate obligatorie, solicitată de facultate.

Pilotarea presupune testarea cu costuri reduse a unei idei de afaceri prin oferirea unor produse şi servicii reale către clienţi reali, iar programul oferă suportul care să le permită să depășească bariere administrative, financiare şi de motivaţie. Experienţa oferă participanţilor acces la consultanţi voluntari, ocazia de a învăţa „pe viu” ce înseamnă antreprenoriatul şi chiar posibilitatea de a-şi lansa afacerea dacă proiectul pilot are succes.

Mai multe informaţii şi înscrierea în oricare dintre cele două componente ale programului (practică şi competiţie) sunt disponibile la www.startup.jaromania.org

Independent sau combinat cu implementarea proiectului pilot, competiția inter-universitară Romania Enterprise Challenge permite echipelor să-și testeze abilităţile într-o competiţie cu premii oferite pentru cele mai bune proiecte, inclusiv bursa de participare la finala Europe Enterprise Challenge, desfăşurată în iulie 2013, la Liege, Belgia.

 

 

DESPRE SAP ROMANIA
SAP este liderul mondial în soluţii software pentru afaceri, ajutând companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 200.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sap.com.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.