parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Scoala de vara pentru antreprenoriat social: elevii galateni vor invata cum sa planifice un business care sa ajute comunitatea
Adaugat la data de: 2014-07-14 11:21:40 | JA Romania

Școala de vară se va derula în perioada 14-18 iulie și este o inițiativă a Junior Achievement România, în parteneriat cu ArcelorMittal, ce va reuni 32 de elevi din Galați. Pe parcursul celor cinci zile, tinerii vor avea acces la informații practice despre cum să transforme o idee generoasă într-o oportunitate pentru ei și pentru cei din jur, cum să conceapă un plan de marketing și cum să gestioneze investițiile într-o afacere care să aducă beneficii comunității lor.
 
Elevii vor lucra în echipe pentru realizarea unei teme practice: ei vor identifica câte o zonă din oraș pe care să o exploateze în scopul antreprenoriatului social. De asemenea, tinerii vor lua parte la o acțiune de ecologizare în pădurea Gârboavele împreună cu trainerii și voluntarii.

Modulele de training vor fi susținute de membrii Junior Achievement și de reprezentanți ai ArcelorMittal, implicați în programul de voluntariat al companiei, ce vor împărtăși experiențele lor în proiecte de responsabilitate socială implementate în țările din care provin: Kazakhstan, Ucraina, India, Canada, Brazilia, Belgia, Africa de Sud, SUA și Turcia.

Școala de vară vine în continuarea programului Social Enterprise, derulat pe parcursul anului școlar cu participarea a peste 1.300 de elevi și profesori din Galați. În cadrul programului, participanții au dezvoltat planuri de proiecte sociale cu ajutorul activităților practice și a studiilor de caz puse la dispoziție de Junior Achievement și cu sprijinul consultanților voluntari ArcelorMittal. Elevii gălățeni au propus soluții creative de business care să aducă beneficii orașului lor, precum reabilitarea patrimoniului cultural-istoric, ecologizarea străzilor sau amenajarea unei baze sportive.

Despre Programul Social Enterprise
Programul Social Enterprise este un program pan-european ce are ca scop creșterea numărului de potențiali antreprenori sociali asigurând accesul tinerilor la educație în domeniul antreprenoriatului social. Anul trecut, programul a stimulat peste 3.500 de elevi din peste 160 de școli europene să găsească soluții pentru o lume mai bună. Mai multe detalii, pe sep.jayeapps.com


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.