parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Seminar de instruire pentru profesori si directori de institutii scolare din localitati mici si mediul rural
Adaugat la data de: 2010-06-28 00:00:00 | Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania organizeaza in parteneriat cu Romanian American Foundation, seminarul de instruire pentru profesori si directori de institutii scolare din localitati mici si mediul rural in vederea formarii de competente antreprenoriale prin metode learning by doing si pregatirii elevilor pentru dobandirea acestor competente.
 
Seminarul se va desfasura in perioada 10-12 septembrie 2010, la hotel Sinaia, din Sinaia, jud. Prahova. Vor participa directorii unitatilor scolare din localitati mici si mediul rural unde s-a implementat programul Junior Achievement Compania si profesorii care au derulat acest program in anul scolar 2009-2010, precum si profesori si directori din scoli din mediul rural invitate sa implementeze programul in anul scolar 2010-2011.

Tema seminarului este: Participarea elevilor din mediul rural si din orase mici  in programul international de antreprenoriat Compania, derulat de Junior Achievement Romania in parteneriat cu Romanian American Foundation. Acest program Junior Achievement are ca scop dezvoltarea abilitatilor pentru afaceri si a spiritului antreprenorial in randul tinerilor conform cerintelor Planului National de Reforma a sistemului de educatie din Romania, pentru a forma noile competente de baza incluse in concluziile Consiliului European de la Lisabona.

 Pentru prima data, in acest an, programul international Compania a atras un numar insemnat de elevi din mediul rural sau mic urban pentru a participa la program si la competitia internationala Company of the Year 2010.
La program au participat in anul scolar 2009-2010 peste 2.400 de elevi din 49 de scoli si 42 localitati mici si din mediul rural, care au conceput produse sau servicii viabile pentru piata romaneasca, invatand prin metode practice cum sa infiinteaze si sa gestioneze un pilot de afacere. Rezultatele obtinute la faza nationala demonstreaza ca programul ofera oportunitatea pentru adaptarea educatiei la nevoile specifice ale comunitatilor mici si solutii viabile pentru ocuparea fortei de munca in aceste zone.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.