parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Solutii inovatoare propuse de elevii bucuresteni pentru promovarea Romaniei catre Statele Unite, Uniunea Europeana si China
Adaugat la data de: 2014-04-02 10:36:12 | JA Romania
107 elevi din 16 licee din București au participat la finala naţională a competiţiei europene de creativitate şi inovaţie “Global Enterprise Project National Challenge” care s-a desfăşurat sâmbătă la Colegiul Economic A. D. Xenopol din Bucureşti.


Scopul competiției este de a mări gradul de conștientizare a tinerilor privind conexiunile dintre globalizare, antreprenoriat și abilitățile și competențele de care ei au nevoie pentru a fi competitivi și a reuși în economia de piață. Elevii au propus 20 de soluţii inovatoare de promovare a României, cu buget redus, folosind resurse importante ale României: produsele tradiţionale, serviciile de resurse umane şi destinaţiile turistice.  


Echipa câștigătoare, care a impresionat juriul prin originalitate și gândirea critică, a propus ca soluție la tema de lucru promovarea Deltei Dunării către țările Europei Centrale fără ieșire la mare şi au gândit oferte pentru familii, satisfăcând dorinţele tuturor membrilor familiei (pescuit, plajă, plimbări cu barca), inclusiv prin alte activități opționale – echitație, excursii ghidate la Pădurea Letea, Insula Şerpilor, Lacul Sărat. Echipele de pe locurile 2 și 3 au ales să promoveze traseul Transfăgărăşan către turiștii străini din statele europene, respectiv mierea, ca alternativă dulce sănătoasă, către China.


În selecţia câştigătorilor, juriul a urmărit ca soluţiile elevilor să fie originale, fezabile, să aibă o strategie de comunicare corectă şi să specifice resursele necesare implementării soluţiei.


„Global Enterprise Project National Challenge a fost o experiență folositoare și dificilă, dar consider că m-a învățat multe despre antreprenoriat și cum să lucrezi în echipă sub presiunea timpului.” - elevă participantă de la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc.
„Indiferent de poziția din clasament este important că fiecare participant are ocazia de a intra în contact cu ideile noi și inovatoare ale celorlalți, dar și de a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și de lucru în echipă.” - elev participant de la Colegiul Național Gheorghe Șincai.


Elevii din echipele clasate pe primele patru locuri în competiție au participat la un interviu în limba engleză, în urma căruia au fost selectați 10 elevi care vor reprezenta România la finala internațională a competiției care va avea loc la Madrid între 6 şi 8 mai și va reuni finaliştii competiţiei din 12 țări.
Din juriul competiţiei au făcut parte Cătălin Giurgiu – consultant voluntar Vodafone România şi Lucian Grămescu de la Junior Achievement România, care au şi acordat echipelor consultanţă pe parcursul dezvoltării soluţiilor.
 
Evenimentul educațional s-a derulat la Colegiul Economic A. D. Xenopol din Bucureşti ca parte a programului european Global Enterprise Project, derulat la nivel local de Junior Achievement România în parteneriat cu Vodafone România. În cadrul programului, în perioada martie – mai, au loc sesiuni de consultanţă la clasă în cadrul programului JA de antreprenoriat „Compania” la care participă 20 de consultanţi voluntari Vodafone care le acordă elevilor de liceu din 13 licee din Braşov, Bucureşti, Buzău, Craiova, Ploieşti, Sibiu suport în implementarea produselor şi servicilor pe care le vor pilota până la finalul anului şcolar.

Ţările participante în program la nivel european: Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Suedia.
Partenerii programului la nivel european: AstraZeneca, GDF Suez, Heineken, KONE Corporation, NOKIA, Philips, Repsol, SAP, Siemens, Sonae, Solvay, Smurfit Kappa, STMicroelectronics, T Mobile, Telefónica, Total, Vodafone.
 
Instituții de învățământ participante la competiţie
 • Colegiul Economic A.D. Xenopol
 • Colegiul Economic Hermes
 • Colegiul Național Bilingv George Coșbuc
 • Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu
 • Colegiul Național Emil Racoviță   
 • Colegiul Național Gheorghe Lazăr
 • Colegiul Național Gheorghe Șincai
 • Colegiul Național I.L. Caragiale
 • Colegiul Național Ion Creangă
 • Colegiul Național Mihai Eminescu
 • Colegiul Național Mihai Viteazul
 • Colegiul Național Sfântul Sava
 • Colegiul Național Spiru Haret
 • Liceul Teoretic Dante Alighieri
 • Liceul Teoretic Național
 • Școala Superioară Comercială  N. Kretzulescu
Album foto: Facebook

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.