parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Start-up-ul VisionBot reprezinta Romania la finala JA Europe Enterprise Challenge de la Lisabona
Adaugat la data de: 2015-07-01 14:06:16 | R.P.

Start-up-ul VisionBot va reprezenta România la finala europeană a competiției de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge, ce se derulează la Lisabona (Portugalia), în perioada 1-4 iulie. Competiția este dedicată echipelor de studenți care și-au înființat companii în cadrul programului de antreprenoriat derulat de Junior Achievement (JA) în Europa și care au câștigat finalele naționale ale competiției. 

VisionBot este un start-up ce produce și comercializează un robot de tip ”pick and place”, capabil să creeze în mod automat produse electronice plasând rapid și cu înaltă precizie componente într-o placă cu cablaj imprimat. Având cel mai competitiv preț de pe piață, robotul VisionBot este dedicat inginerilor, inventatorilor, pasionaților de tehnologie și IMM-urilor care doresc să-și transforme produsele prototip în produse de serie (computere, echipamente electronice sau orice alt produs cu circuite integrate), având un volum de producție de până la 75.000 de unități pe an.

Echipa este formată din Ionuț Budișteanu și Ane Mari Androniceanu, studenți la Universitatea din București, respectiv Academia de Studii Economice, Bucuresti. ”Pentru mine, faptul că am ajuns în finala europeană a competiției și că reprezentăm România în acest concurs reprezintă o mare realizare. Multe invenții și device-uri electronice rămân la stadiul de prototip și dispar pentru că autorii lor nu își permit să cumpere echipamente costisitoare care să le susțină producția. Sper ca acest produs românesc, VisionBot, să devină o oportunitate de dezvoltare pentru antreprenori și companii din întreaga lume”, a spus Ionuț Budișteanu, fondatorul VisionBot.

La nivel național, start-up-ul său a câștigat premiul pentru dezvoltarea afacerii ”Investiția anului”, în valoare de 10.000 Euro, acordat de Hyundai Auto România în cadrul programului JA Start UP și o bursă de participare la finala europeană de la Lisabona oferită de JA România.

JA Europe Enterprise Challenge este cea mai mare competiție de antreprenoriat organizată la nivel european de JA Europa. Evenimentul are loc anual și oferă tinerilor europeni oportunitatea de a-și testa afacerile și abilitățile antreprenoriale într-un mediu competitiv, promovându-și companiile la nivel internațional și având șansa să găsească investitori pentru dezvoltarea lor ulterioară. Juriul competiției este format din antreprenori, investitori, business analiști și reprezentanți ai mediului de afaceri la nivel european. Anul acesta, în competiție se vor înfrunta start-up-uri din Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Olanda și Marea Britanie.

Aflați mai multe despre start-up-ul VisionBot pe www.visionbot.net.
Informații despre finaliștii competiției la nivel național găsiți pe site-ul JA România.
Mai multe informații despre competiția JA Europe Enterprise Challenge sunt disponibile pe www.share.jayeapps.com/EEC2015.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.