parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Studiu de caz: Programul care asigura continuitate in educarea financiara a elevilor, inca din primii ani de scoala
Adaugat la data de: 2016-09-15 14:09:29 | CT
Cunoștințele financiare capătă tot mai multă amploare, în contextul dezvoltării abilităților de viață. Generația tânără se dezvoltă într-o lume din ce în ce mai complexă, iar trecerea către autogestionare și independență înseamnă să știe cum să aleagă, atunci când vine vorba despre resursele de care dispun.

Studiile Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) arată că tot mai multe țări fac eforturi pentru a oferi populației și în special tinerilor, acces la educația financiară. Mai mult, sistemele de învățământ avansate au introdus deja educația financiară ca parte a curriculumului obligatoriu.
 

Conform aceleiași organizații, există mari diferențe în ceea ce privește educația financiară a locuitorilor din spațiul european, iar România este printre țările cu cea mai scăzută rată la acest capitol.

Pe de altă parte, jumătate dintre români consideră că școala, (chiar și de la ciclul primar, dar și în perioada liceului) ar trebui să se ocupe de educația financiară a populației , astfel că din 2013 Ministerul Educației a avizat o programă pentru disciplina opțională Educație financiară la ciclul primar.

Studiul de caz complet poate fi găsit aici.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.