parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Targul de Companii-elev la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti
Adaugat la data de: 2013-04-04 21:50:53 | jaromania

Marți, 27 martie 2013, la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, în intervalul 10:00-14:00, 56 de echipe de elevi din București își vor prezenta produsele și serviciile dezvoltate în cadrul programului Junior Achievement de antreprenoriat "Compania".

Competiția este destinată elevilor de liceu și pune în evidență abilitățile antreprenoriale, capacitatea de a lucra în echipă și creativitatea tinerilor care au lucrat în școală, împreună cu profesorii care au urmat programul și cu consultanții voluntari din comunitatea de afaceri, activitățile "learning by doing" din cadrul programului. 

Produsele concepute de companiile-elev sunt dintre cele mai diverse și inventive: de la aplicații pentru iOS și softuri educaționale până la suport-breloc pentru monezi, papuci de casă cu vibromasaj sau scutece pentru câini. 

Competiția va fi jurizată, cele mai bune echipe fiind premiate. Din juriu fac parte:

  • Didem Balcioglu - Corporate Affairs Coordinator, Amway Europe
  • Georgiana Mincu - Senior Program Office, Romanian-American Foundation
  • Maria Șandor – Consilier presedinte Eximbank
  • Andrei Gheorghe – Manager programe, Junior Achievement Romania

"Compania" este un program internațional Junior Achievement de educație antreprenorială, care oferă liceenilor oportunitatea de a se pregăti pentru viața profesională prin experiența conducerii propriei companii, sub coordonarea profesorilor, al echipei JAR și având suportul consilierilor voluntari din mediul de afaceri. De-a lungul perioadei de implementare a programului, elevii lucrează într-o companie virtuală care pregătește lansarea pe piața a unui produs nou sau a unui serviciu, la fel ca în viața reală.

Desemnat "Model de bună practică în antreprenoriat și educație" de către Comisia Europeană (DG Întreprinderi și Industrie), programul este urmat de peste 10.000 de elevi din toată țara. Până la finalul anului, peste 50 de târguri locale vor avea loc în toată țara, sub organizarea profesorilor-coordonatori locali.

Contact:
Dorin Călin, Manager Entrepreneurship & ITC
dorin.calin@jaromania.org
Mobil: 0730 330 883


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.