parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Tehnologia de business faciliteaza accesul tinerilor la o educatie practica pentru viitoarea profesie
Adaugat la data de: 2013-07-23 11:39:31 | JA Romania

- Peste 55% dintre tinerii din program se simt mai pregătiți pentru a aplica la un job -

Pentru al treilea an, Accenture România și Junior Achievement au folosit tehnologia de business pentru a facilita accesul tinerilor, elevi și studenți, la sesiuni practice pentru pregătirea lor pentru profesie și carieră.

Prin parteneriatul cu Junior Achievement România, Accenture a susținut în acest an școlar desfășurarea la clasă a activităților din programele “Tehnici de comunicare” și „Succesul Profesional” pentru 700 de elevi, din 42 de instituții de învățământ* din 17 localități. Consultanți voluntari Accenture au derulat 4 sesiuni de training online la care au participat peste 190 de elevi și studenți, în care tinerii au învățat cum să scrie corect un CV, cum să comunice eficient prin e-mail, cum să își organizeze timpul și ce înseamnă comunicarea asertivă.

“Consider că sunt mai pregătit pentru viața reală pentru că mi se pare că scrierea unui CV și prezentarea la interviu sunt mult mai ușoare, după ce am participat la aceste traininguri. – Ionuț, student, București.”

Este al treilea an când Accenture și Junior Achievement folosesc o platformă de lucru modernă folosită de universităţi de prestigiu din Statele Unite pentru a facilita educația pentru profesie și carieră a tinerilor. Această tehnologie permite accesul la noțiunile și exemplele prezentate în training indiferent de localitatea unde se află elevul sau studentul, atât în timp real, când pot adresa și întrebări consultantului voluntar, dar și ulterior, tinerii având acces la sesiunea înregistrată și disponibilă pe www.succesulprofesional.ro  

Acest program contribuie la dezvoltarea abilităţilor personale ale tinerilor, identificarea competenţelor necesare la angajare şi a legăturilor dintre şcoală, loc de muncă, aptitudini, valori şi cerinţe. Prin participarea în program, tinerii capătă o viziune mai clară asupra viitoarei cariere profesionale, asupra rolului în comunitatea din care fac parte şi a necesităţii educației pentru viitor.

„Prin proiectele educaționale derulate cu Junior Achievement contribuim la inițiativa globală de responsabilitate socială corporativă a companiei noastre “Skills to Succeed”. Aceasta are ca scop ca, până în anul 2015, să ajute 500.000 de persoane să dobândească abilităţi de a-şi găsi un job sau de a dezvolta o afacere.”, declară Alina Badea, Corporate Citizenship Lead, Accenture România.

“Pentru mine a fost o situație inedită în care a trebuit să împărtășesc experiența mea cu elevi, deci cu persoane din afara mediului cu care sunt familiarizată. Am avut o sesiune reușită și asta datorită participanților care au fost activi și au pus multe întrebări. Am simțit o mare satisfacție în timpul trainingului, atunci când observam că elevii sunt curioși, că raspund. În timpul, trainingului un elev mi-a scris în platforma de training că este la o clasă de informatică, dar că nu a participat la nicio sesiune despre comunicarea pe e-mail de la care să învețe atâtea lucruri cu adevărat aplicabile în viața de zi cu zi. Astfel de afirmații mă motivează să fiu voluntar și să doresc să repet întreaga experiență.” a declarat Diana Ionescu, consultant voluntar, Global Process Expert and Training Coordinator, Accenture România.

“Am acceptat cu bucurie propunerea de a susține trainingul pe time management. Cred că nu e niciodată prea devreme să învățăm să ne organizăm eficient timpul și să putem realiza tot ce ne dorim. Elevii care au participat la sesiune s-au arătat interesați și au apreciat inițiativa. Cred că acest proiect este util fiindcă experiența din mediul de business este împărtășită acolo unde mâine va fi necesară.“ a declarat Sergiu Borulea, consultant voluntar, Service Delivery Lead, Accenture România.

*Institutie de invatamant participanta in program
COLEGIUL ECONOMIC DIONISIE POP MARTIAN Alba Iulia
COLEGIUL TEHNIC APULUM Alba Iulia
GRUPUL SCOLAR AGRICOL Alexandria 
COLEGIUL TEHNIC AUREL VLAICU Arad 
COLEGIUL ECONOMIC ION GHICA Bacau 
COLEGIUL NATIONAL FERDINAND I Bacau 
COLEGIUL ECONOMIC NICOLAE TITULESCU Baia Mare 
COLEGIUL NATIONAL GHEORGHE SINCAI Baia Mare 
COLEGIUL DE STIINTE ALE NATURII EMIL RACOVITA Brasov 
COLEGIUL NATIONAL APRILY LAJOS Brasov 
COLEGIUL NATIONAL ECONOMIC ANDREI BARSEANU Brasov 
COLEGIUL AGRICOL V. HARNAJ Bucuresti 
COLEGIUL ECONOMIC HERMES Bucuresti 
COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA TUDOR VIANU Bucuresti 
COLEGIUL NATIONAL ELENA CUZA Bucuresti 
COLEGIUL NATIONAL GHEORGHE LAZAR Bucuresti 
COLEGIUL NATIONAL I. L. CARAGIALE Bucuresti 
COLEGIUL NATIONAL ION CREANGA Bucuresti 
COLEGIUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA Bucuresti 
COLEGIUL TEHNIC PETRU MAIOR Bucuresti 
COLEGIUL TEHNIC TRAIAN Bucuresti 
COLEGIUL TEHNOLOGIC GRIGORE CERCHEZ Bucuresti 
COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC GHEORGHE LAZAR Cluj-Napoca 
COLEGIUL TEHNIC EDMOND NICOLAU Cluj-Napoca 
COLEGIUL COMERCIAL CAROL I Constanta 
COLEGIUL TEHNIC DE MARINA AL. I. CUZA Constanta 
COLEGIUL DE INDUSTRIE ALIMENTARA ELENA DOAMNA Galati 
COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU Galati 
COLEGIUL NATIONAL O. GOGA Miercurea-Ciuc 
COLEGIUL TEHNIC TRAIAN VUIA Oradea 
LICEUL TEHNOLOGIC SANITAR VASILE VOICULESCU Oradea 
COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA Piatra-Neamt 
COLEGIUL TEHNIC GHEORGHE CARTIANU Piatra-Neamt 
COLEGIUL TEHNIC ARMAND CALINESCU Pitesti 
GRUPUL SCOLAR ION CANTACUZINO Pitesti 
LICEUL TEHNOLOGIC DACIA Pitesti 
COLEGIUL ECONOMIC Ramnicu Valcea 
COLEGIUL ECONOMIC F. S. NITTI Timisoara 
COLEGIUL TEHNIC AZUR Timisoara 
GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL STEFAN PROCOPIU Vaslui 
LICEUL INDUSTRIAL ION MINCU Vaslui 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.