parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Tinerii europeni surprind business-ul prin modul in care folosesc tehnologia
Adaugat la data de: 2013-07-29 15:57:43 | jaromania

Reprezentanta României în juriul european al celei de-a 24 ediții a competiției JA-YE Company of the Year 2013, Violeta Ciurel (CEO AXA Asigurări România) a declarat despre această experiență: "Participarea mea în calitate de membră a juriului Company of the Year 2013 Competition a reprezentat o experiență unică, foarte interesantă și deosebită. Am apreciat ideile și creativitatea participanților, pregătirea temeinică, seriozitatea, pasiunea, spiritul antreprenorial, muncă asiduă și în echipă, precum și puterea lor de convingere pentru a demonstra viabilitatea proiectelor. Am constatat câteva elemente comune observate la cea mai mare parte a echipelor participante: abordarea matură și profesionistă, folosirea „firească” și cu foarte mare ușurință a tehnologiei, comunicarea prin internet în scop de documentare, promovare și vânzare pe parcursul implementării ideilor lor și responsabilitatea socială. M-am bucurat pentru premiile câștigate de echipa României, dar îi consider premianți pe toți participanții la această competiție europeană. Am toată încrederea că tânăra generație va schimba lumea cu adevărat!”

La Londra, România a câștigat prin echipa L IT Tech, formată din 7 elevi de liceu de la Liceul Teoretic O.C. Tăslăuanu din Toplița premiul Enterprise without Borders pentru parteneriatul internațional încheiat cu echipa AmbiConfor din Portugalia, prin care elevii români au vândut aplicația Light App care testează nivelul de alcool din sânge pentru a fi inclusă în kitul pentru mașină pe care echipa din Portugalia îl produce.

Câștigătoarea titlului de JA-YE Company of the Year a anului 2013, echipa Estoniei, a fondat afacerea 3 Little Pigs, prin care oferă experimente și spectacole de știință copiilor de 6-12, în cadrul unor evenimente precum zile de naștere, făcând învățarea distractivă și eficientă. Tinerii au inițiat deja firma reală, oferind servicii de care au beneficiat până în prezent peste 1 000 de participanți.

3 Little Pigs a fost selectată din reprezentantele celor 34 de țări, după trei zile de competiție (17-19 iulie) de către un juriu internațional format din 11 lideri ai mediului business și instituțional din mai multe țări europene.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.