parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Viitorii dezvoltatori de jocuri video s-au confruntat in competitia IT&Creativity: Gamecelerator
Adaugat la data de: 2015-05-11 17:45:29 | R.P,
 
 
Peste 40 elevi de liceu pasionați de informatică și de jocuri video și-au confruntat proiectele de jocuri în competiția IT&Creativity: Gamecelerator, organizată în cadrul unui proiect educațional implementat de JA România cu susținerea Ubisoft.

Liceenii au format echipe și au lucrat timp de două luni pentru a programa și a realiza design-ul jocurilor video înscrise în concurs. Ei au fost mentorați de consultanți voluntari Ubisoft de la care au învățat cum să crească atractivitatea proiectelor lor și de ce elemente trebuie să țină cont un dezvoltator de jocuri video.

Echipa câștigătoare, formată din Mihnea Ion, Laurențiu Andrei Olteanu și Mihai Alexandru Ionescu de la Colegiul Național Cantemir Vodă din București, a conceput și realizat Crusader’s Redemption, un joc 2D ce urmărește aventurile unui personaj eroic.

”Proiectul IT&Creativity a reprezentat pentru noi o ușă deschisă într-un domeniu în care ne dorim să profesăm în viitor. Acest concurs ne-a învățat că munca în echipă combinată cu dorința de a învăța conduce la rezultate uimitoare”, au spus membrii echipei de pe locul I.  Juriul format din specialiști din cadrul Ubisoft a notat originalitatea ideilor, mecanica jocurilor, evoluția acestora de la idee la produs și prezentările susținute de echipe în fața publicului. 

„Am rămas profund impresionați de nivelul de cunoștințe pe care l-au demonstrat echipele înscrise în concurs. Am văzut mulți tineri care vor surprinde foarte plăcut industria jocurilor video din România în 2 -3 ani”, a spus Cristian Tănase, External Communication Manager la Ubisoft România.

IT&Creativity: Gamecelerator este un proiect educațional dedicat liceenilor pasionați de informatică și game development, ce are rolul de a pregăti elevii pentru o viitoare carieră în domeniul IT, încă din timpul liceului, prin dezvoltarea competențelor tehnice și a celor antreprenoriale, în contexte learning by doing.

În cadrul proiectului, 20 de echipe formate din peste 80 de liceeni și-au înscris ideile în competiție. Cele mai bune 10 echipe au fost selectate, iar membrii acestora au participat la un workshop de game design și antreprenoriat. Tinerii au avut oportunitatea să fie mentorați de specialiști Ubisoft și au aflat ce oportunități de carieră oferă industria jocurilor video și cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-un business.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina proiectului.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.