parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media : Noutati

Elevii din Turda propun afaceri in domeniul agricol

2017-04-07 17:46:29 | Media
Elevii de la Colegiul „Emil Negruțiu” din Turda și elevii de clasa a VIII-a din școlile din regiune au participat la al doilea eveniment Innovation Days™ dintr-o serie de opt organizate de Junior Achievement (JA) România în liceele agricole din țară.

Cele opt licee agricole fac parte din programul „LICEELE AGRICOLE – HUB-URI LOCALE PENTRU DEZVOLTAREA FERMELOR MICI ȘI MIJLOCII”, susținut financiar de Romanian-American Foundation și de JA România, în calitate de partener educațional. Programul are ca obiectiv sprijinirea liceelor agricole să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și a întreprinzătorilor agricoli mici și mijlocii.

La evenimentul de la Colegiul „Emil Negruțiu” din Turda, echipele formate din elevi de liceu și elevi de clasa a VIII-a au participat la o competiție de idei pe o temă din domeniul agribusiness. În cadrul acesteia, tinerii și-au dezvoltat gândirea antreprenorială, creativitatea, abilităţile de lucru în echipă, de comunicare și de prezentare în public, dar şi capacitatea de a identifica soluţii de afaceri inovatoare.

Ideile propuse de elevi au variat de la ferme de găini, culturi de fructe bio, până la sere pentru cultivarea legumelor.

„Activitățile Junior Achievement reprezintă un impuls atât pentru elevi, cât și pentru noi, profesorii, în direcția învățării și exersării modalităților reale, concrete de a gestiona și valorifica resursele economice. Observ, la membrii comunității din care fac parte, lipsa de inițiativă, de încredere în reușită și inadaptarea la dinamismul pieței. Activitățile Junior Achievement, dacă sunt bine aplicate, țintesc tocmai rezolvarea acestor probleme. Elevii care participă la aceste programe încep să înțeleagă mai bine mecanismele care stau la baza activităților economice.
Relația cu mediul de business ne ajută să înțelegem în ce direcție merge economia, care sunt nevoile de forță de muncă ale actorilor economici și ce așteptări au aceștia de la un absolvent de liceu tehnologic sau de școală profesională”
– a declarat Florin Stan, profesor la Colegiul „Emil Negruțiu” din Turda.

Primul eveniment Innovation Days™ a fost organizat la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud, iar următoarele vor fi organizate la:

• LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL „M. KOGĂLNICEANU” MIROSLAVA – 5 aprilie
• COLEGIUL AGRICOL „DIMITRIE CANTEMIR” HUȘI – 7 aprilie
• GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL „CEZAR NICOLAU” BRĂNEȘTI – 12 aprilie
• LICEUL TEHNOLOGIC Nr. 1 SALONTA – 4 mai
• COLEGIUL NAȚIONAL AGRICOL „CAROL I” SLATINA – 8 mai
• COLEGIUL PENTRU AGRICULTURĂ ȘI INDUSTRIE ALIMENTARĂ „ȚARA BÂRSEI” PREJMER – 9 mai

În plus, elevii din aceste licee participă și la JA Compania Anului 2017 – cea mai mare competiție europeană de antreprenoriat dedicată tinerilor. Astfel, prin activitățile learning by doing specifice programelor JA și prin implicarea experților din mediul de business local, care oferă consultanță, know-how și o viziune reală despre dinamica de business, tinerii învață să facă primii pași în antreprenoriat.
 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.