parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: ABCdar bancar

ABCdar bancar este un program educațional pentru o viață activă și independentă financiar, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

Modulul este recomandat claselor a IX și a X-a și le facilitează tinerilor înțelegerea unor concepte și mecanisme financiare esențiale: folosirea a bugetului de venituri și cheltuieli, economii, investiții, carduri și modalități de plată moderne, utilizarea creditului, asigurări şi opţiuni oferite de acestea.

Din 2010, peste 8.500 de elevi au beneficiat de activități learning by doing facilitate de profesori și consultanți voluntari Raiffeisen Bank.

Activități:

  • Planificarea finanțelor proprii: Bugete, Venituri, Cheltuieli
  • Planificarea viitorului personal: Bugete, Economii, Investiții
  • Ghid de tranzacționare: Carduri și modalități moderne de plată
  • Forme de creditare și asigurare
  • Utilizarea creditului: Oportunități și responsabilități

Ce spun profesorii
Elevii au primit sfaturi practice pentru a-și administra banii personali sau pe cei ai familiei din care provin și au devenit mai responsabili în cheltuielile pe care le fac, fiind acum perfect conștienți de bugetul personal și funcționarea acestuia.” – Laura Zmicală, cadru didactic la Colegiul Național George Barițiu din Cluj-Napoca.

În anul școlar 2016-2017, peste 1500 de liceeni din 22 de județe* beneficiază de activitățile din program.

*Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, București, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea.

Program susținut de


 

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.