parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Bridge2Employment

Bridge to Employment

Bridge to Employment (BTE) este un program susținut de Johnson & Johnson de peste 20 de ani în toată lumea. Scopul programului este să pregătească tinerii încă din timpul școlii pentru o carieră medicală, ajutându-i prin interacțiunea cu profesioniști din domeniul medical, cursuri, evenimente și sesiuni de mentorat, să fie încrezători, motivați și pregătiți pentru a urma o facultate și apoi o carieră medicală.

În România, programul s-a derulat în perioada 2013-2016 cu susținerea Janssen, grupul farmaceutic global care este parte din Johnson & Johnson.  Pe parcursul programului, 50 de elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Ion Creangă au învățat pas cu pas ce înseamnă o carieră medicală, prin: interacțiunea directă cu studenți la medicină din cadrul UMF Carol Davila, sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de prezentare, sesiuni de carieră cu consultanții voluntari de la Johnson & Johnson, lecții de limbi străine cu accent pe terminologia medicală, participarea la operații live și tururi de spital, activități de tip shadowing (în "umbra" unui medic), competiții de tip Innovation Camp cu teme legate de sistemul medical din România, dar și prin sesiuni de mentorat.

„La finalul celor trei ani petrecuți în cadrul BTE pot spune că sunt mai încrezătoare în forțele proprii, că dețin informații utile pentru viitor și că sunt convinsă de faptul că vreau să urmez o carieră în medicină. Acest program m-a influențat într-un mod pozitiv, deoarece prin activitățile la care am participat am putut afla părerile unor oameni care cunosc acest domeniu. Astfel, am luat contact cu experiențele lor și am putut decide mai ușor dacă a fi medic mă reprezintă sau nu. Aș recomanda unui elev să aplice pentru un proiect de acest fel, pentru că va putea afla lucruri noi, care să îi deschidă numeroase drumuri către viitor.”  - Iuliana Simeanu, elevă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, particpantă în program.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.