parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Bursele HMC

Programul de burse al HMC - Projects in Central and Eastern Europe oferă elevilor oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) într-o școala indepedentă din Marea Britanie, printr-o bursă care acoperă taxa scolara anuală, cazarea și cheltuielile de masă.

Înscrierile pentru o nouă ediție a programului au fost deschise, urmând ca elevii selectați să studieze în Marea Britanie în anul școlar 2017-2018.

Programul de burse este oferit de Headmasters' and Headmistress' Conference, o asociație de școli independente din Marea Britanie. Prin participarea la program, elevii se familiarizează atât cu limba engleză, cât și cu sistemul boarding school, prin care tinerii locuiesc și studiază împreună (lista elevilor admiși ca bursieri în anii anteriori). 

Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Parcurgerea unor examene de diferență va fi necesară, în funcție de materiile studiate în Marea Britanie. 

Criterii eligibilitate

Elevii interesați de înscrierea la aceste burse trebuie să îndeplineasca următoarele condiții de eligibilitate:
• să fie inscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar curent - 2016-2017) în clasa a X-a;
• să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
• venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2016 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
• vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2017, între 16 ani și 17 ani si 6 luni - nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1.03.2000 și 1.09.2001.
Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2016 pot aplica pentru o bursa parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Important!
Inainte de a aplica, vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile programului de burse și informațiile pentru părinti și elevi din arhiva Materiale HMC.

Elevii beneficiari ai burselor HMC, în anul școlar 2017-2018

Full scholarships

DUCU DARIE GEORGIAN
RADU MARIA ALEXIA

TUTA ANASTASIA

Reduced fee scholarships

PALAS LIANA MARIA
PROFIR CALIN

Elevii beneficiari ai burselor HMC, în anul școlar 2016-2017

Full scholarships

BORCSA HUNOR-MIHALY
HERGHELEGIU ALEXANDRA-IOANA
PADUROIU MARIA-GRATIELA
RADULESCU IOANA
ZAHARIA-LEFTER RARES-PETRU

Reduced fee scholarships

BOCA DAIANA - ANDREA
CURCEAN ELISA
DIMA DANIEL-NICOLAE
MITRACHE IULIA
NANESCU TEODORA

Program derulat în parteneriat cu

 

 

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.