parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Clubul copiilor harnici, isteti si chibzuiti

Nevoia de educație financiară timpurie este esențială, în contextul în care tinerii au nevoie să înțeleagă noțiuni, concepte și instrumente financiare pe care le vor folosi zi de zi și de care depinde bunăstarea lor și a familiilor lor.

De aceea, Junior Achievement și Raiffeisen Bank au demarat în 2012 un proiect pilot de susținere a educației financiare la vârste mici - Clubul copiilor harnici, isteți și chibzuiți.

În funcție de anul de studiu, elevii parcurg unul dintre modulele Noi înșine (pentru clasele 0-I), Familia mea (clasele I-II), Comunitatea noastră (clasele II-III) sau Orașul nostru (clasele III-IV), Economia noastră (clasa a IV-a).

Toate clasele participante primesc gratuit un kit cu materiale educaționale pentru elevi și învățător și o serie de materiale auxiliare atractive, care îi motivează pe cei mici să fie activi și să parcurgă lecțiile cu plăcere. 

Fiecare modul include și o componentă educațională pentru părinți care, prin intermediul unui chestionar, pot evalua cât de mult ating aspecte legate de administrarea banilor în discuțiile cotidiene cu copiii lor. Părinții primesc sugestii de întrebări pe care le pot discuta cu cei mici, cum ar fi: “De unde vin banii? Când mergem la cumpărături, e important să avem o limită a cheltuielilor? Cum pot recompensa comportamentul chibzuit al copilului meu?”.

Prin această inițiativă, Junior Achievement și Raiffeisen Bank acoperă complet nevoile de educație financiară din ciclul primar.

Ce spun profesorii

„Orele în care am lucrat la program au fost preferatele copiilor. Nu conta că este luni, a cincea oră. Toți așteptau cu nerăbdare să discute, să-și spună impresiile, să realizeze activitățile practice. Suntem atenți deja la cheltuielile părinților. Nu mai cerem atât de multe jucării, încercăm să păstrăm bănuții pentru lucruri importante”, a spus Georgiana Săndulache, învățătoare la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu din Călărași.

În anul școlar 2016-2017, peste 5.000 de elevi din clasele 0 - IV, din 100 de școli, beneficiază de activitățile de educație financiară, sub îndrumarea învățătorilor și a consultanților voluntari din mediul bancar.


Proiect susținut de


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.