parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Drum sigur - ABCdar rutier
DRUM SIGUR - ABCdar rutier este un proiect educațional ce ajută elevii din ciclul primar să înțeleagă regulile de circulație și modul în care pot preveni accidentele rutiere.
 
Prin activități practice și jocuri interactive, elevii învață ce înseamnă deplasarea sigură pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulație și adoptarea unei atitudini preventive.
 
Ei sunt stimulați să își exprime liber propriile opinii cu privire la siguranța în trafic și experimentează diferite situații inspirate din viața de zi cu zi.
 
Ajutați de învățători și de consultanți voluntari, cei mici conștientizează situațiile de risc ce pot să apară în trafic, înțeleg importanța regulilor de circulație și deprind un comportament responsabil.
 
Ce spun profesorii:
 
Pe parcursul programului, am descoperit că elevii mei au foarte puține cunoștințe de educație rutieră și nu conștientizează riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație. Mă bucur că am ales să derulez acest program pentru că le oferă elevilor mei acces la cunoștințe și aptitudini pentru o viață sigură. – Alina Comșa, profesor pentru învățământul primar, Școala Gimnazială Andrei Șaguna, Turda
 
 
În 2016-2017, 665 de elevi participă la cea de-a doua ediție a programului, în 13 localități din județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Ilfov și Timiș.


Proiect susținu de


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.