parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Job Shadow Day

Job Shadow Day – Telecom - proiect pilot ce folosește tehnologia pentru a oferi unui număr cât mai mare de elevi oportunitatea de a explora și înțelege diverse opțiuni de carieră în domeniul telecomunicațiilor. Tinerii se familiarizează cu piața locurilor de muncă și înțeleg modul de lucru dintr-o companie, petrecând o zi de lucru în “umbra” unui angajat.

Obiective:

  • Dezvoltarea unui sistem online de accesare a oportunităților de tip Job Shadow Day pentru a oferi elevilor șansa să intre în contact cu profesioniști din orice domeniu, independent de zona în care trăiesc și de limitările de acces la sediul angajatorului;
  • Asigurarea contactului dintre angajații Telekom România și elevii interesați de domeniu prin intermediul tehnologiei pentru orientarea în carieră;
  • Asigurarea unei experiențe de tip Job Shadow Day în Telekom România pentru elevi cu potențial pentru o carieră în acest domeniu.

În urma realizării proiectului-pilot, am creat un nou model educațional pentru consilierea profesională a tinerilor, aplicabil și la alte domenii, inclusiv non-tehnologice și o mai bună integrare a tehnologiei în sistemul educațional din România, pentru îmbunătățirea programelor de practică de specialitate. În plus, proiectul permite o mai buna conexiune dintre mediul de business și sistemul educațional pentru adaptarea rezultatelor procesului de învățare la nevoile mediului de afaceri.

Beneficiari:

  • Elevi de liceu, interesați de subiecte de studiu STEM și oportunități de carieră în domeniu;
  • Cadre didactice cu rol în orientarea profesională a elevilor;
  • Angajați Telekom care doresc să se implice ca voluntari în orientarea profesională a elevilor în sesiuni de job shadowing online și onsite.

Proiect susținut de  


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.