parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Sci -Tech Challenge

Sci-Tech Challenge este un proiect ce introduce elevii de liceu în lumea inovației în afaceri, combinând gândirea antreprenorială cu știința și tehnologia, ca soluții la problemele și provocările societății. Proiectul este derulat la nivel național și european cu sprijinul ExxonMobil și urmărește încurajarea tinerilor către profesii din domeniile STEM - matematică, științe exacte, tehnologie și inginerie.

Sci-Tech a fost conceput ținând cont de faptul că numărul elevilor care studiază aceste discipline este în scădere, în timp ce estimările pentru perioada următoare arată o creștere a nevoii de forță de muncă în aceste sectoare, chiar și în condiții de criză economică.

Proiectul include trei componente utile pentru elevi și profesori:

  • O platformă online interactivă (scitech.ja-ye.org), pe care veți găsi surse esențiale de informare în domeniul tehnologiei şi energiei și un Quiz pentru testarea cunoștințelor.
  • Activităţi la clasă, derulate cu sprijinul experţilor ExxonMobil, care şi-au construit o carieră în domeniul ştiinţei şi ingineriei şi care îi ajută pe elevi să înțeleagă cum inovația, tehnologia și modul economic de abordare a problemelor pot contribui la succesul unei afaceri.
  • O competiție in formatul Innovation Camp, ce reunește elevi de 15-19 ani din mai multe licee pentru a aborda o provocare specifică de business și pentru a dezvolta idei ce ar putea fi utilizate în soluționarea acesteia.


Programul a debutat în România în 2013. În 2016, echipa României a obținut locul I la finala europeană a competiției, concurând cu elevi din Belgia, Franța, Italia, Kazahstan, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia și Rusia.
Proiect susținut de 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.