parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Skills for the Future

 

 

Skills for the Future este un program european derulat în 15 țări pentru a inspira tinerii să se orienteze către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) și să-i ajute să dobândească competențele necesare pe piața muncii în această industrie. Proiectul se adresează elevilor de 14-19 ani și profesorilor de discipline tehnologice, economice și de educație antreprenorială.
În România, proiectul a fost derulat în parteneriat cu Hyundai Auto România și și-a propus să:

  • Să reducă discrepanța dintre sistemul educațional și realitatea din câmpul muncii;
  • ajute elevii să găsească relevanța cunoștințelor dobândite la școală prin orientarea către o carieră în industria automobilelor;
  • Să crească nivelului de conștientizare privind importanța dobândirii abilităților STEM;
  • Să motiveze tinerii în adoptarea unei viziuni antreprenoriale.

Pe parcursul anului, elevii au elaborat proiecte de business și, susținuți de mentori din Hyundai, JA  și de profesori, au dezvoltat produse și servicii în domeniul industriei auto, învățând cum să-și transforme ideile în propuneri de afaceri viabile. Anul trecut, peste 200 de elevi din 13 licee cu profil tehnic au fost implicați în activitățile proiectului.

Printre activitățile derulate la clasă se numără completarea unui quizz online în domeniul industriei auto, dezvoltarea unui business-pilot trecând prin toate etapele de cercetare și planificare, întâlniri cu consultanți voluntari și participarea la finala națională și europeană a competiției Skills for the Future.

Proiectul a cuprins și un program de donații prin care Hyundai a oferit, în urma unui concurs organizat pe Facebook, cinci automobile, pe care școlile câștigătoare le pot folosi în scopuri educaționale, în atelierele lor. Anul trecut, una dintre cele cinci mașini a ajuns în România, la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița din București, care a obținut cele mai multe voturi.

Website: www.skillsforthefuture.eu

Proiect susținut de


Articole:

Liceenii de la Colegiul Grivița au proiectat un sistem accesibil care ajută șoferii să schimbe pneurile fără efort în cazul unei pene
Elevii de la Colegiului Mecanic Grivița au primit un autovehicul Hyundai pentru studiu
A început Skills for the Future: competiția pentru elevi ce poate revoluționa industria auto


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.