parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Universitatea Antreprenoriala

UNIVERSITATEA ANTREPRENORIALĂ 2016-2018


Scop proiect:

Universitatea Antreprenorială are ca scop sprijinirea instituțiilor de învățământ superior în dezvoltarea abordărilor antreprenoriale și intraprenoriale, la nivel de management, în relație cu comunitatea de business, precum și a educației antreprenoriale și pregătirii dinamice pentru piața de muncă a studenților.

Durata: aprilie 2016 – iulie 2018

Participarea facultăților în toate etapele proiectului este gratuită.
Biroul JA România va acorda gratuit consultanță și suport (training, acces platformă, materiale, studii de caz, conținut cursuri și module) pe toată durata implementării proiectului.

Componente proiect:
a) Diagnoză – evaluarea instituțională a universităților, pentru a determina stadiul actual al demersurilor și abordărilor antreprenoriale/inovatoare, folosind un instrument dezvoltat de OECD și Comisia Europeană – HEInnovate.
b) Cercetare - dezvoltare în grupuri de lucru comune (facultate, comunitatea de afaceri și experți) și workshop-uri specifice cu studii de caz – Innovation Days.
c) Implementarea soluțiilor și recomandărilor rezultate în urma auto-evaluării și a workshop-urilor în minim 5 universități.

Etape proiect – implementare în universități:
1) Oct. – Dec. 2016: Folosirea pentru uz intern, de către stakeholderii facultății (staff, profesori, studenți, companii partenere, asociații studențești) a instrumentului HEInnovate, dezvoltat de Comisia Europeană și OECD, pentru identificarea nevoilor privind intraprenoriatul și antreprenoriatul la nivelul facultății.
2) Ian. – Iun. 2017: Valorificarea locală a rezultatelor pentru dezvoltarea de instrumente proprii pentru staff-ul și managementul facultății, a unor cursuri de antreprenoriat specifice profilului facultății sau a unor module în programa curentă în colaborare cu mediul de afaceri.
3) Sep. 2017 – Iun. 2018: Participarea gratuită a celor interesați din facultate la:
– cursuri de intraprenoriat și antreprenoriat pentru staff si managementul facultății;
– cursuri/module de antreprenoriat pentru studenți:
               - Programul european de antreprenoriat Start Up și competiția European Enterprise Challenge;
               - Programul antreprenorial de practică studențească Bizzfactory.
               - cursuri specifice profilului universitar, în parteneriat cu comunitatea de afaceri.

Un proiect susținut financiar de: 

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.