parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Parteneri: Vreau să știu!

„Vreau să știu” - proiect dedicat tinerilor cu deficiențe de auz, care a cuprins activități educaționale de orientare profesională pentru 200 de elevi de liceu înscriși în liceele speciale din țară.

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea abilităților necesare pentru obținerea unui loc de muncă sau pentru dezvoltarea unui proiect antreprenorial prin participarea la activități learning by doing și prin întâlniri cu angajatori din comunitatea locală. 

Proiectul a fost finanțat de Fundația Orange România în cadrul programului Lumea prin culoare și sunet.

Proiectul a oferit liceenilor cu deficiențe de auz o experiență educațională unică prin:

  • derularea la clasă în semestrul doi al acestui an școlar a unui modul de activități educaționale practice,learning by doing, pe teme de orientare profesională, adaptat particularităților lor de învățare (modulul JA Succesul profesional), facilitate de profesori care vor beneficia de training și materiale educaționale gratuite;
  • activități de analiză a nevoilor de formare profesională și orientare în carieră;
  • activități de tip job shadow și întâlniri cu consultanți voluntari Orange și antreprenori locali;

Beneficiarii direcți: 200 de elevi de liceu ( 15 -  19 ani), cu deficiențe de auz, de diferite grade, din 7 localități: Focșani, Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași și Suceava.

Beneficiari secundari:
  • 14 cadre didactice
  • consultanți voluntari ai Orange România care le împărtășesc elevilor din propria experiență în cadrul activităților derulate la clasă
  • antreprenori locali, al căror parcurs în carieră îi inspiră pe elevi să își dezvolte o perspectivă antreprenorială asupra viitorului lor.

Proiect susținut de


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.