European Vocational Skills Week – Orientare profesională pentru elevi la clasă

European Vocational Skills Week – Orientare profesională pentru elevi la clasă

Profesorii JA au susținut activități de orientare profesională la clasă pentru 3.600 de elevi de liceu, în cadrul celei de-a doua ediții a European Vocational Skills Week – Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale.

În calitate de profesor și diriginte totodată, consider că întâlnirea elevilor mei cu un profesionist în domeniu a fost binevenită, întrucât elevii, deosebit de receptivi la experiența de viață prezentată, au conștientizat importanța autocunoașterii și a dezvoltării personale în alegerea jobului potrivit și practicarea unei meserii.“ – Izabela Panait, profesor coordonator, Liceul Tehnologic Meserii și Servicii, Buzău.

Peste 140 de profesori din 100 de licee au pregătit activități de orientare profesională, la care au invitat consultanți voluntari și reprezentanți din diferite domenii de activitate.

A fost o experiență plăcută, deoarece atât eu, cât și colegii mei am avut ocazia să ne exprimăm ideile și să fim ascultați și apreciați de către un expert în domeniul gastronomiei, care este și specializarea noastră. Această activitate m-a făcut să mă gândesc mai bine la decizia privind continuarea studiilor.“ – elev clasa a XII-a, Liceul Tehnologic Ion Barbu, Giurgiu.

Invitații le-au povestit elevilor cum și-au ales meseria, cum s-au pregătit pentru locul de muncă și care sunt avantajele, dezavantajele, activitățile și responsabilitățile zilnice ale unui angajat.

European Vocational Skills Week – Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale – a fost organizată de Comisia Europeană.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie