Fundația MetLife și Metropolitan Life continuă să investească în educație prin programul Life Changer (Schimbăm vieți)

Fundația MetLife și Metropolitan Life continuă să investească în educație prin programul Life Changer (Schimbăm vieți)

Fundația MetLife continuă să susțină și în următorii ani, la nivel european, programul Junior Achievement (JA) de incluziune financiară Life Changer (Schimbăm vieți) și, astfel, să investească în educația tinerilor.

Lansat în 2014, programul Life Changer (Schimbăm vieți) se aliniază strategiei europene de reducere a discrepanțelor dintre țările spațiului comunitar privind gradul de educație financiară al populației. Pe durata programului, 24.000 de elevi din 15 țări au beneficiat de experiențe learning by doing, descoperind principiile financiare de bază alături de cei 500 de angajați ai companiei implicați ca voluntari.

În România, pe durata acestui an, 4.000 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani au dobândit noțiuni financiare și economice de bază prin continuarea implementării programului Life Changer (Schimbăm vieți). Activitățile de la clasă le-au oferit elevilor posibilitatea de a exersa situații în care trebuie să administreze un buget, să prioritizeze cheltuieli, să analizeze situații de risc financiar și să identifice metode de gestionare a acestora.
De la începutul parteneriatului, peste 10.000 de elevi români din mediul rural și urban au beneficiat gratuit de acest program implementat cu suportul Metropolitan Life, prin intermediul Fundației MetLife.

Fundația MetLife a fost înființată în anul 1976 pentru a continua tradiția MetLife privind finanțarea companiilor și implicarea comunității, iar de atunci a oferit sponsorizări de peste 600 de milioane de dolari și 70 de milioane de dolari ca investiții în programe cu un impact pozitiv important în viața oamenilor. În prezent, Fundația continuă promovarea incluziunii financiare, alocând pentru perioada următoare peste un milion de dolari programului Life Changer, derulat de Junior Achievement în țări din Europa și Orientul Mijlociu.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie