Junior Achievement România primește premiul european T.J. Bata Quality Award pentru performanță în educație

Junior Achievement România primește premiul european T.J. Bata Quality Award pentru performanță în educație

  • JA România câștigă pentru a doua oară premiul european T.J. Bata Quality Award
  • Peste 200.000 de elevi urmează gratuit programele JA de educație financiară, antreprenoriat și orientare profesională

Junior Achievement (JA) România a primit premiul european T.J. Bata Quality Award pentru performanța în educație, în cadrul ceremoniei anuale organizate în acest an la Sofia.

Lansat în 2009, T.J. Bata Quality Award se acordă organizației JA care implementează programe educaționale pe termen lung, la cele mai înalte standarde de calitate, și care contribuie în mod semnificativ la atingerea obiectivelor strategice ale JA Europe. Premiul este acordat în urma unei evaluări ce analizează performanțele și impactul programelor educaționale derulate de organizațiile europene JA din 35 de țări. Un criteriu important pentru nominalizarea la T.J. Bata Quality Award este primirea distincției JA Europe Model Organisation de trei ori în ultimii ani. JA România a primit premiul JA Europe Model Organisation în anii 2014, 2016 și 2017, în semn de recunoaștere a impactului programelor de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională pe care le dezvoltă.

Junior Achievement a adus în România tehnici didactice și conținuturi moderne, validate internațional de aproape 100 de ani, în peste 100 de țări. Noi am pus gratuit la dispoziția școlilor, elevilor, studenților și profesorilor din România conținuturi și procese educaționale ușor de replicat și multiplicat, la standardele cerute de un învățământ de calitate, în care profesorul dedicat este cheia succesului. Nimic nu ar fi fost posibil fară ajutorul financiar al companiilor care au investit în acest demers al JA, bazat pe viziunea că viitorul țării stă în educație! Dedicăm acest premiu profesorilor și companiilor de excepție!“ – a declarat Ștefania Popp, CEO JA România.

Până acum, T.J. Bata Quality Award a fost acordat următoarelor organizații JA: Belgia și România – 2017, Luxemburg – 2016, Portugalia – 2015, Suedia – 2014, Belgia – 2013, Norvegia – 2012, România – 2011, Bulgaria – 2010, Norvegia – 2009.

În România, programele educaționale JA sunt adaptate fiecărei categorii de vârstă și pregătesc tinerii pentru realitatea economică, dezvoltându-le abilități și competențe esențiale pentru carieră și pentru viață. Componentele esențiale ale programelor JA sunt activitățile aplicate, de tip „learning by doing”, și prezența la clasă a consultanților voluntari din mediul de business, care le împărtășesc elevilor din experiența lor personală și profesională.

Peste 200.000 de tineri beneficiază de programele JA implementate în peste 1.400 de instituţii de învăţământ și 23 de universități din țară. Programele educaționale JA se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie